Szombaton a Velence Korzón rajtol az 5próba Rióba!

 

A 2016-os riói olimpia jegyében augusztus 29-én szombaton a kajakos Dudás Miklóssal elrajtol az 5próba Rióba kiemelt eseménysorozata a Velence Korzón.


A következő egy évben legalább tíz kiemelt 5próba Rióba fesztiválnapot szervez a MOB a helyi önkormányzatok bevonásával, élsportolók részvételével, ahol az öt sportágból - futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu, gyaloglás - helyszínenként háromban lehet próbázni. A teljesítést követően 100 pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

Szombaton Velencén 10 és 11 óra között rajtol az úszás, melynek 2 és 4 km-es távját lehet teljesíteni. A kerékpározók 11:30 és 12:30 (30 és 60 km), a futók pedig 14 és 15 óra között startolnak (6 km és 21 km).

A velencei eseményen Dudás Miklós is részt vesz. "Azt tervezem, hogy mindhárom sportágban teljesítem legalább a rövid távot. Még most is csalódott vagyok amiatt, hogy a milánói világbajnokságon nem sikerült kvótát szereznem a hétvégén, de sportolás közben legalább rendbe tudom szedni a gondolataimat. A különböző szabadidősport-rendezvényeket amúgy is kedvelem, különleges hangulata van, amikor ennyi ember fut vagy éppen úszik egymás mellett, legyen az élsportoló vagy 'csak' sportkedvelő" - fogalmazott a világbajnok kajakozó, hozzátéve: a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért miskolci családi napján az ötpróba mini változatát már kipróbálta Deák-Bárdos Mihály birkózóval, és a vártnál is jobban élvezte.

A velencei esemény részletes kiírása ide kattintva olvasható. Nevezni az otprobarioba.hu oldalon lehet. A további tudnivalókról a hivatalos weboldalon és a Facebook-oldalon találhat információt.