Tizenöten állnak rajthoz szociális szabadkártyával

 

A háromfős bíráló bizottság a beérkezett tizenhét pályázatból tizenötöt javasolt támogatásra, anonim módon. Ők azok, akiknek szociális helyzete most nem tette lehetővé, hogy induljanak a Wizz Air Budapest Félmaratonon.


Augusztus utolsó napjáig fogadtuk a 30. Wizz Air Budapest Félmaratonra idén újdonságként meghirdetett "szociális szabadkártyás" pályázatokat. A szándékunk az volt, hogy azok az egyébként rendszeres futóink is rajthoz állhassanak versenyünkön, akik azért nem neveztek, mert anyagi, szociális helyzetük ezt most nem tette lehetővé.

A beérkezett pályázatokat Monspart Sarolta, Gusztos Péter (Suhanj!Alapítvány) és Kovács "Kokó" István értékelték, rangsorolták. A szociális érzékenységéről már a felkérés azonnali elfogadásával is bizonyságot tevő 3 fős bíráló bizottság a beérkezett 17 pályázatból tizenötöt javasolt támogatásra.

A bírálók a pályázatokban leírtak személyessége és a téma érzékenysége miatt nem ismerhették meg a pályázók kilétét, nevét, így döntésüket csak a pályázatok tartalma befolyásolta. Természetesen mi sem "adjuk ki" a pályázók személyes adatait, ezért ez a pályázati eredményhirdetés sem szokványos, azaz nem soroljuk fel a 15 szabadkártyát nyert futótársunk nevét. Legyen elég annyi, hogy a szeptember 13-i rekordszámú mezőny 15 boldog, izgatott futóval gyarapodott. Jó futást kívánunk nekik is!