Szombathelyen zajlott a II. Futófesztivál és Szent Márton Futás

 

A vasi megyeszékhely második alkalommal adott otthont a hagyományossá váló nagyszabású futó- és szabadidő program keretében megrendezett 10 km-es bajnokságnak.


Az esemény különlegessége, hogy az igazolt versenyzők részére megszabott feltételek között versenyeztek az amatőrök is, de nem összekeveredve a bajnoki mezőnnyel. Az egész rendezvényt fantasztikus hangulat jellemezte,

amelynek OB részét a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sporrtegyesület rendezte, együttműködve a Sporttudományi intézettel, a Sportirodával - élvezve Szombathely MJV Önkormányzatának támogatását.

A 10 km-es bajnokság programjában a hölgyek 13.00 órakor rajtoltak, az urak pedig 13.05-kor - így izgalmasabbá téve a közönség és a futók számára is a versenyt. A két felnőtt bajnok a pálya OB után aszfalton sem talált legyőzőre.

A békéscsabai Kácser Zita folytatta idei kiváló szereplését és rajt-cél győzelmet aratott az U23- as bajnok Kenesei Zsanett és az ott ezüstérmes Ferenc Katalin előtt.

Somogyi Anett lett a junior bajnok, megelőzve Molnár Zitát és Ladányi Fruzsinát. A hölgyek abszolút csapatversenyét a BEAC nyerte.

Megvédte bajnoki címét a hazai közép-hosszútávfutásban idén szinte egyeduralkodónak számító Gregor László, aki szintén Békéscsabának szerzett aranyérmet.

Sőt a női mezőny öt perces előnyét is ledolgozva, elsőként szakította át a célszalagot. Mögötte Farkas Dáriusz és Jenkei Péter osztozott a dobogón. Az U23 bajnokaként Halmai Balázs ért célba, Galamb Csaba és a hazai pályán versenyző Nemes Gergő előtt.

A korcsoport pálya 10 000 m-es bajnokságán is első Kovács Attila révén, juniorban biztos szombathelyi győzelem született a veszprémi Nick Márton és klubtársa Petrovics Alex előtt. A férfi abszolút csapatverseny is a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület sikerét hozta. Az ifjúságiak váltóját a Bp.Honvéd leányai nyerték. Az egyesületek közötti pontversenyben a BEAC győzött a SZoESE és a VEDAC előtt.


Forrás: MASZ