Futás ősszel és télen - megfelelő futóöltözet a Hervisben

 

Az őszi és téli sportolásra is tökéletesen alkalmas a futás. Pár alapszabályt érdemes betartani, hogy ilyenkor is jól érezzük magunkat, és a futás örömet okozzon.


RÉTEGESEN!

A 3 réteges öltözet melegen tart, megőrzi a test melegét és biztosítja közben a szellőzést.

Az alsó réteg legyen a test vonalát követő, arra rugalmasan illeszkedő felsőrész funkcionális alapanyagból, mely a nedvességet az anyag külső felületére vezeti. A középső réteg a meleg megtartásáért felelős. Fontos, hogy ez a réteg feltétlenül legyen egy lazább, lezserebb darab. A felső réteg védelmi funkciót lát el, biztosítja, hogy valóban meg tudj küzdeni az esővel, a hóval, a széllel és a hideggel. Erre egy lélegző anyagból készült cipzáras futódzseki vagy futómellény kiválóan alkalmas, mely bármikor könnyedén levehető.

A 3 réteg együttesen fogja megteremteni azt a komfortot, ami egy szeles, hideg nap futását örömtelivé varázsolja.

Fontos, hogy lélegző, azaz a szellőzést biztosító, a nedvességet elvezető és a hőmegtartásra alkalmas anyagból készült futóruhákat viselj a hideg beköszöntével. A futóruházat ne legyen pamutból, a pamut felszívja a nedvességet és megtartja azt, így a megfázás garantált.

VÍZÁLLÓ CIPŐBEN

A futócipő választásnál nagyon fontos, hogy vízállóak legyenek és a talpuk megfelelően tapadjon. A Gore-Tex technológiával ellátott futócipőkben lábad garantáltan száraz marad a vízálló-lélegző membránnak köszönhetően.

KÉNYELMESEN

A technikai ruhák belső elvarrása akkor ideális, ha úgynevezett flatlock, azaz “laposan elvarrt”. A ruházat közvetlenül érintkezik a bőrrel, ezért az esetleges kidörzsölések minimalizálása miatt fontos a belső eldolgozás minősége.

BIZTONSÁGOSAN

Az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok. A korai sötétedés miatt olyan futóruházatot válassz, ami fényvisszaverő elemekkel van ellátva, így futás közben is jól látható maradsz. Találsz olyan futócipőket is, melyeknek fényvisszaverős a talpa, illetve a felsőrésze. A Hervisben mindent megtalálsz, amire ősszel és télen szükséged lehet és a fenti kritériumoknak megfelel. Válogass kedvedre Nike, Adidas, Puma, Salomon, Asics, Under Armour márkák kínálatából és találd meg, hogy mi számodra a legideálisabb viselet a futáshoz. Még nagyobb kínálatra vágysz? Látogass el a Hervis webshopjába, a www.hervis.hu oldalra, ahol további márkák választékát is megtalálod.