Kupasorozat-zárás és 6 órás ob Velencén

 

Az elmúlt hétvégén Velencén került sor az Optivita Ultrafutó Kupa idei utolsó állomására, egyben a 6 órás országos bajnokságra és nyílt 2-4-6 órás futóversenyre.


A 6 órás országos bajnokságban a versenyengedéllyel rendelkező, igazolt versenyzők vettek részt. A versenyidő alatt a leghosszabb távot Zabari Jánosnak sikerült teljesítenie, 83,472 km-t. Tőle másfél körrel lemaradva Steib Pétr végzett a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig Csécsei Zoltán állhatott fel.

A nők versenyében Makai Viktória most is legyőzhetetlennek bizonyult, 73,158 kilométerrel győzedelmeskedett, maga mögé utasítva az első hatórás versenyén remek eredményt elérő Vincze Zsófiát és Kisházyné Zombory Erikát.

A 4 órás futamot Kormosi János és Horn Zsanett nyerték, míg a 2 órás versenyben Soós Péter és Barad Nikoletta lettek az elsők.

Ezzel a versennyel lezárult az idei Optivita Ultrafutó Kupasorozat is. Az összetett bajnokok idén Belej-Fekete Bálint és Makai Viktória. Az összetett dobogó második fokán Csécsei Zoltán és Bálint Éva, míg a harmadikon Sipos Csaba és Németh Anita állhattak.


Forrás: edzesonline.hu