Szabó Tünde még jobb idővel szeretne kvalifikálni Rióba

 

Október 25-én Frankfurtban - betegségtől hátráltatva - 2:41:09-cel olimpiai maratoni szintet futott Szabó Tünde. Vele készített beszélgetést a masz.hu.


"Első maratoni versenyemet tavaly márciusban futottam Pozsonyban. Jobb idővel értem célba, mint gondoltam, 2:44:37-et mutatott az óra. Akkor jöttem rá, hogy van esélyem az olimpiai szintre. A régi edzőm, Fazekas Gáspár már 16 éves koromban mondta egy hosszabb résztávú edzés után, hogy jó maratonista lehetek. Idén tavasszal csak megközelíteni akartam a szintet, és 2:45-öt futottam. Megfelelőbb edzésekkel őszre sokkal jobb formába kerültem! Felkészülésként több félmaratont futottam és végül október 25-én Frankfurtban 2:41:09 órát sikerült futnom. Sokat javítottam az egyéni csúcsomon, de nem vagyok vele elégedett, mert ennél jobbat is tudhattam volna, ha nem hátráltat előtte egy betegség. Jövő tavaszra 2:38-at tervezek. Az olimpián a legjobb eredményt szeretném elérni a három magyar induló közül."

Rióra várakozással tekint. "Próbálom magam még jobb idővel kvalifikálni, nehogy kiszorítsanak a csapatból. A megadott időpontig igyekszem a lehető legjobb formát hozni. Télen az alapozás nehéz edzéseivel, tavasszal versenyekkel, gyorsabb iramú résztávokkal, még jobb maratoni idő elérésével készülök Rióba!"

A teljes beszélgetés itt olvasható.