Baji Balázs fedett vb-szinttel kezdte az idényt

 

A Budapesti Atlétikai Szövetség hagyományosan idénynyitónak számító, több korcsoportnak versenylehetőséget biztosító viadalán Baji Balázs remek időt futott.


Budapest Régió bajnokságon 60 méter gáton 7.66-os idővel győztes Baji Balázs így értékelt: "Örülök a mai eredményemnek, szerettem volna 7.70-en belül futni, de hogy már az első versenyen ilyen nagy különbséggel sikerüljön,erre nem gondoltam." Teljes nyilatkozata a videóban megtekinthető.

Az olimpiai szintesek közül a fedett vb-szintet futó Baji Balázs mellett rajthoz állt a kiegyensúlyozott dobásokat mutató Márton Anita (súlylökés, 17,58 m) és pályára léptek az összetett versenyző hölgyek is: a futószámokban indult Zsivoczky-Farkas Györgyi (400 m: 56.88 mp) és az ügyességi számokban teljesítő Krizsán Xénia (magasugrás, 178 cm).

A versenyen több figyelemreméltó eredmény született, közöttük két serdülő korú atléta eddigi legjobb magyar eredményt ért el fedett pályán: a 60 méteren 6.89 mp-s idővel a második helyen végzett 14 éves Illovszky Dominik teljesítménye korosztályában a világ eddigi legjobbja is. (első: Sipos János, 6.80 mp). A másik bíztató serdülő eredmény női 400 méteren született, a győztes budafoki Molnár Janka 56.72 mp-es eredménnyel került a korcsoport magyar örökranglistájának élére.

Továbbiak a masz.hu-n.