A Tigra Kft. nyerte a 2015-ös Fut a cég sorozatot [videóval]

 

A futás népszerűségének folyamatos növekedésével nem meglepő, hogy céges körökben is egyre "trendibb" a futóeseményeken való szervezett részvétel. Ezt bizonyítja a 2015. évi Fut a cég sorozat sikere is.


A tavalyi futószezon hat kiemelt eseményén 620 cég indított váltókat, az így nevezők száma meghaladta a 9000 főt. (2013-ban 553 munkahelyet 6200 fő képviselt, 2014-ben 587 vállalat jelent meg 7300 futóval). A 2015. év 620 cégéből 198 legalább két versenyen állt rajthoz és 90 vállalat 3, vagy több eseményre is nevezett versenyzőket.

A sorozat legeredményesebb 25 cégének képviselői kaptak meghívást a budapesti díjátadóra, melyen megjelent Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára is. A 25 között egyetlen nem budapesti cég akadt: a Mátrai Erőmű Zrt., mely a győztes Tigra Kft.-vel együtt mind a hat versenyen állított ki csapatot. A serlegeket és okleveleket Rákossy Balázs államtitkár és Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója adták át a csapatok képviselőinek.



Céges szempontból a hat versenyből álló sorozat legnépszerűbb állomása a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó volt, amelynek két távján célba ért 1535 váltóból 896 - tehát a csapatok több mint 58 százaléka! - céget képviselt. Közép-Európa legnagyobb váltófutó versenyén összesen 4155 futó érezte úgy, hogy azon a vasárnapon, büszkén képviseli munkahelyét. A multi cégek vállalati kultúrájának szerves része - nyilván jól felfogott érdekük is ezt diktálja - a csapatszellem, az együvé tartozás erősítése, amire a közösen végzett sporttevékenység kiváló alkalom, ráadásul még a kollégák egészségi állapota, ezzel munkabírása is javul.

Hazai cégek is felfedezhetők a TOP 25-ös listában, ami azt is jelzi, hogy ez a fajta munkahelyi kultúra itthon is teret hódít.A díjazottak között első ízben szerepelt az államigazgatás (Emberi Erőforrások Minisztériuma), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de vidéki székhelyű cég sem volt eddig a TOP 25-ben (Visontai Mátra Erőmű). Annak is jó üzenete van, hogy három, az egészségügy területén munkálkodó intézmény is díjat kapott (Bethesda Gyermekkórház, Budai Egészségközpont, B. Braun Medical). A médiát a DIGI Sport képviselte az elit mezőnyben.

A legeredményesebb cégek listája:


A díjkiosztón készült fotók galériája ITT >>>>


Fotó: Kozma János


Az adománygyűjtő futásról szóló pezentáció ITT >>>>