Világrekord majd fekvőtámasz: száz évesen! [videóval]

 

Ida Keeling 100 évesen futott világrekordot 100 méteren a világ egyik legrégebbi atlétikai versenyén, a 122. alkalommal megrendezett philadelphiai Penn Realysen.


A Penn Relays a világ egyik legnagyobb atlétikai versenye, amelynek a University of Pennsylvania ad otthont már 1895 óta. Több napon át tart, középiskolás, egyetemista, profi és szenior versenyzők is indulnak az Egyesült Államokból és külföldről egyaránt. Az április végén megrendezésre kerülő esemény elképesztően népszerű, idén három nap alatt százezer néző követte élőben a körülbelül 300 versenyszámot.

Ida Keeling a 80 évesnél idősebb korosztályban indult 100 méteres síkfutásban. A 100 esztendős hölgy 1 perc és 17 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel pedig új világrekordot állított fel a 100 évesek vagy idősebbek között.

Most jön a legjobb rész: a futam után olyan jól érezte magát, hogy a célban lenyomott néhány fekvőtámaszt is.

Ida Keelinget a lánya és egyben edzője kísérte el. Elmondása szerint anyukája keményen megdolgozik azért, hogy jó formában maradjon.

"Természetesen nem csak futásból áll a felkészülés. Rendszeresen kerékpározik, otthon és a szabadban is. Otthon súlyzózik, guggolásokat és fekvőtámaszokat is végez" - mesélt a 100 éves hős edzésprogramjáról a lánya, Shelley Keeling.

"Én vagyok az élő példa arra, hogy mennyi mindent ki tud hozni magából az ember. Minden egyes nap hálát adok ezért Istennek" - mondta a világrekord felállítását követően Ida Keeling.


Forrás: nso.hu