Bankfióki bevetésen az iskolások

 

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőjéhez kapcsolódó bankfióki mentorprogram során közvetlenül, játékosan ismerhetik meg a gyerekek a bankfiókok működését.


A fióklátogatás jó alkalmat nyújt a gyerekeknek arra, hogy bepillantsanak egy bankfiók munkájába, és megismerkedhessenek az ottani tevékenységekkel, szolgáltatásokkal. Ez a tapasztalat a pénzügyi ismeretszerzés fontos része, amely lehetővé teszi az önállósodó fiatalok számára, hogy okos pénzügyi döntéseket hozzanak, és felkészülten bankoljanak, ami a felnőtt pénzügyi gondolkodáshoz és cselekvéshez elengedhetetlen.

"A gyerekeknek érdekes és izgalmas élmény kimozdulni az iskola falai közül és a gyakorlatban látni egy bank működését. A látogatás során a kisdiákokat leginkább a banki eszközök (ATM, pénzszámoló, UV-lámpa, bankkártya leolvasó) gyakorlati működése érdekli, de nagy izgalommal ismerkednek a valutákkal és a bankkártyákkal is. Kiemelt még az érdeklődés - különösen a felsős csoportoknál - az elektronikus szolgáltatások iránt is" - fejtette ki Nagy Zsuzsanna, a K&H Bank győri fiókigazgatója.