Ösztönösen futok - interjú László Csabával

 

A 19. KPMG Kékes Csúcsfutáson a névadó szponzor is népes csapattal indul. László Csaba, a könyvvizsgáló és tanácsadó cég tanácsadási üzletágának vezetője rendszeresen fut, idén harmadszor indul az 1014 méterre.


- Júniusban harmadik alkalommal veszel részt a KPMG Kékes Csúcsfutáson. Hogyan készülsz az idei versenyre? - Régebben nézegettem edzésterveket, de valójában mindig is a saját ösztöneimre hallgatva futottam többet vagy kevesebbet. Általában előre eldöntöm, hogy mekkora legyen az adott napi táv, és azt végig is csinálom. Hetente 2-3-szor edzek, jellemzően terepen. Többnyire 7-8 kilométeres távokat futok, de ha nagyobb kihívás előtt állok, mint például a Kékes Csúcsfutás vagy egy félmaraton, akkor igyekszem 10 kilométer körülieket vagy annál hosszabbakat teljesíteni.

- Mit jelent számodra a futás? - Kikapcsolódást és karbantartást, úgy szellemileg, mint fizikailag. Kellemes élmény, amikor egy-egy üzleti út során a szakmai program mellett a futásra is jut idő. A kedvenc futóhelyeim között említeném a londoni Hyde Parkot, a párizsi Luxembourg Kertet, a berlini Tiergartent, vagy a New York-i Central Parkot. Így sokszor látok olyan részeket egy-egy városból, ahova egyébként nem sétálnék el. Bátran merem mondani azonban, hogy Budapest is zseniális ebből a szempontból. Szerintem a Margitsziget egyike a világ legjobb városi futóhelyeinek. Olyat se nagyon találni, hogy egy városban annyi jó terepfutó hely legyen, mint nálunk a budai hegyekben.

- Más versenyen is szoktál indulni? - A tavalyi Kékes Csúcsfutáson kívül indultam már a K&H félmaraton-váltón KPMG-s kollégákkal, a Vivicittán, illetve az utóbbi években néhány terepfutóversenyen is részt vettem. Idén a Vértesben futottam már egy félmaratont, tavaly pedig a budakeszi hegyekben volt egy hasonló verseny. Igyekszem úgy alakítani az életem, hogy évente legalább egy félmaratonon tudjak indulni.