Újszerű pénzügyi módszertan a hátrányos térségek pedagógusainak

 

A K&H Csoport pedagógus továbbképzésén új, hatékony pénzügyi módszertanokat sajátítottak el a Békés és Csongrád megyei iskolák pedagógusai.


A K&H Csoport és a K&H Magyar Tudományért, Műszaki Haladásért és Közgazdászképzésért Alapítvány 2014-től támogatja közösségi szerepvállalási programjain belül a 47 leghátrányosabb helyzetű magyarországi kistérségek általános iskoláit, azok tanárait és diákjait. A szerényebb körülmények között élő tanulók oktatásában sokszor az átlagosnál hangsúlyosabb szerep hárul a pedagógusokra, hiszen a család sajnos nem mindig tudja biztosítani a gyerekeknek a megfelelő hátteret, és a jó mintát.

A K&H Csoport ennek jegyében az Európai Pénz7 programhoz kapcsolódva immáron második éve szervezett pénzügyi pedagógus továbbképzéseket szakértő pedagógus-tréner és banki munkatárs közreműködésével. A szegedi és békéscsabai továbbképzéseken 22 pedagógus vett részt, akik olyan - a gyakorlatban jól alkalmazható - módszertanokat ismertek meg, mint mini közvélemény kutatás pénzügyi témákban, terménykereskedős játék, vagy mesefilm feldolgozás.