Fáklyás Futás Budapest szívében az olimpiáért

 

Nem mindennapi, 2024 méteres Fáklyás Futásra várunk mindenkit június 22-én az éjszakai kivilágításban pompázó pesti Duna-parton az Olimpia Napja alkalmából. A fesztiválhangulatú, Deniz koncerttel is kiegészített sportos program mellett még egy igazán látványos meglepetésre is számíthatnak az este során a főváros lakói és az esemény látogatói. Budapest pályázik a 2024-es nyári játékokra, ez az akció is erre hívja fel a figyelmet.

Ennek tiszteletére igazán különleges, 2024 méteres Fáklyás Futásra kerül sor a főváros szívében június 22-én este fél 10-től. A rajtszámmal együtt kapott modern "fáklyákkal", azaz világító habrudakkal, karkötőkkel és egyéb fényes eszközökkel felszerelt mezőny a Margit híd pesti hídfőjétől indul, hogy aztán a gyönyörűen kivilágított Parlament érintésével, a Lánchíd, Budai Vár és Szabadságszobor látképét megcsodálva forduljon meg és érkezzen vissza a célba. Az éjszakai örömfutás után minden résztvevő egyedi befutóéremmel a nyakában idézheti vissza az emlékezetes pillanatokat. A nevezés ráadásul ingyenes: az első 3000 regisztrálónak lesz lehetősége futócipőt húzni és megtenni a Budapest 2024 tiszteletkört.

Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon a fáklyás futáshoz és szurkoljunk együtt a magyar olimpiai pályázatnak. Miután az eseményről egy film is készül, mindenféle világító eszközzel, kézi- és fejlámpával is lehet érkezni, a cél az, hogy minél több fényforrás legyen az esti rendezvényen.

Szurkolni is várjuk azonban a helyszínre a magyar sport támogatóit, sőt, igazi fesztiválhangulatra lehet számítani. A Margit híd pesti hídfőjénél lévő óriáskivetítőn már 18 órától követhető a Magyarország-Portugália meccs, 20 órától pedig a népszerű zenész, Deniz pezsdíti fel a hangulatot többek között a magyar olimpikonok tiszteletére írt Halhatatlanok című dalbemutatójával, hogy aztán kezdődjék az elmaradhatatlan közös bemelegítés és eldördüljön a rajtpisztoly.

Bővebb információ és ingyenes regisztráció itt.