Minden nap közvetít az Eurosport az atlétikai Eb-ről

 

Szerdán kezdődik az atlétikai Eb Amszterdamban (július 6-10.), amelyet az Eurosport élőben közvetít, minden versenynapon. Az Eurosport 1-es és 2-es csatorna is aktív lesz.


Az olimpia közelsége miatt csökkentett programmal rendezik meg az Eb-t (pl. nincs gyaloglás és maratonfutás), így olimpiai szinteseink közül sokan nem indulnak (12 gyalogló és maratonista rendelkezik olimpiai szinttel), de félmaratonon Erdélyi Zsófia, Papp Krisztina és Józsa Gábor is rajthoz áll.

A magyar csapat eredetileg 34 fős lett volna, azonban Pars Krisztián, aki az elmúlt két Európa-bajnokságon is győzni tudott (így címvédő), sérülés miatt nem indul, és a kalapácsvető Gyurátz Réka is sérülés miatt kénytelen kihagyni az Eb-t!

A magyar csapat nagy létszáma örömteli abból a szempontból, hogy egyre többen megérkeznek a korosztályos világversenyek után a felnőttek közé is, sokan életük első felnőtt világversenyén vesznek részt, és ne feledjük, az olimpiai szintek teljesítésének egyik utolsó kiváló lehetősége is lesz az Európa Bajnokság.

Izgalmas versenyek és nagyszerű magyar szereplés lehetősége van kilátásban, érdemes lesz követni az Európa Bajnokság versenyeit az Eurosporton!