Hét nap alatt futják le az Országos Kéktúrát

 

A Kék Csapat három tagja július 8-ai indulással arra vállalkozott, hogy egy hét alatt, nonstop üzemmódban, egymást váltva végigfutják az OKT-t.

Zenyik Róbert, Medgyessy Gergely és jómagam sok éve ismerjük egymást. 2014-ben már teljesítettünk így hárman Franciaországban egy 203 kilométeres versenyt, a La Traverseé-t, Chamonix és Briancon között. Ezen a megmérettetésen elég jól összekovácsolódtunk. Tavaly nyáron Robinak jött az az ötlete, hogy mi lenne, ha összeszokott hármasként futva teljesítenénk az Országos Kéktúrát (OKT). Több dolog is szólt mellette. Egyrészt, hogy ez egy nagy hagyománnyal rendelkező, kultikus útvonal hazánkban. Másrészt a terepfutásnak köszönhetően bizonyos részeit ugyan ismerjük, de a Zempléni-hegység, a zalai rész kevésbé ismert számunkra, ezért kíváncsiak is vagyunk rá, milyen lesz ez a terep. Nem utolsósorban pedig a táv hosszúsága, a több mint 1100 kilométer, amelynek teljesítése már önmagában is nagy kihívás. Így elterveztük, hogy hárman, egymást váltva, egy hét alatt lefutjuk az OKT-t. - mondta Lőrincz Olivér ultraterepfutó a Turista Magazinnak. (A teljes interjú itt olvasható.)

Aki kedvet érez egy kis terepfutásra, és szívesen csatlakozna a Kék Csapathoz, az az esemény Facebook-oldalán a menetrendről is tájékozódhat. A trió futását itt követheted nyomon.