Ónodi Eszter: "Csak ne sodorjon el az ár!"

 

Vasárnap élete első futóversenyén áll rajthoz a Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter, az Actimel 10 km-be "csap bele". A Katona József Színház művészében ugyan akadnak még kérdőjelek, de nagyon lelkesen várja a rajtot.


- Mindössze két hete érkezett a felkérés a versenyre, de szerencsére a sport az elmúlt években szerves részévé vált az életemnek - jegyezte meg Eszter, aki amióta a nagysikerű Aglaja című filmjében cirkuszi mutatványosként zsonglőrködött, még jobban odafigyel életmódjára. Mint fogalmazott, fut, tornázik, és amikor csak teheti, kerékpáron közlekedik. Nem véletlen a tudatosság ezen a területen, hiszen mindennapi munkája során is nélkülözhetetlen számára a megfelelő állóképesség. Noha heti 3-4 alkalommal biztosan mozog valamit, saját futóteljesítményével kapcsolatosan igencsak visszafogottan nyilatkozott.

- A tempóm miatt egyelőre nem is nevezném futásnak, inkább csak kocogás ez, igaz, így hosszabb távon is bírom. 40-50 perc megállás nélkül nem okoz gondot, és nemrég önmagam tesztelése végett megcsináltam két szigetkört is. Mármint egymás után, pihenő nélkül. A megszokott iramomban holtpont nélkül értem a végére, így némiképp megnyugodtam, hogy nem légből kapott a vállalásom a versenyre - fogalmazott.

Az élete első futóversenyére készülő művésznő még sosem futott aszfalton, így még ő maga sem tudja, lábai hogyan fogják bírni a keményebb talajviszonyokat. Magyarázatképpen hozzátette: elsősorban terepen, a Balatonon, olykor a Városligetben zajlanak az edzései. Eszter nem fogalmazott meg maga előtt komoly célokat most vasárnapra. Elsősorban szeretne célba érni, méghozzá úgy, hogy élvezni is tudja a 10 kilométert.

- Arra kell vigyáznom, hogy ne sodorjon el az ár, hiszen nyilván rengetegen sokkal gyorsabban fognak futni, mint én. Természetesen a végére én is tervezek egy hosszabb sprintet, de a táv jó részében a saját tempómra kell koncentrálnom - avatott be a részletekbe a művésznő, aki egyelőre még nem tudja, hogy a várható hidegebb idő miatt milyen ruhákban fog rajthoz állni a Városligetben.

Ónodi Eszter a margitszigeti emlékekből szeretne erőt meríteni a versenyre, és reméli, hogy a hangulat a helyszínen át fogja segíteni a nehezebb pillanatokon. Azt mondták több tízezer ember lesz az útvonal mellett, remélem nekem is fognak néhányan szurkolni - fűzte hozzá végül.