Újra fut az Ország!

 

Október 22-én szombaton újra Országfutás. Regisztrálj ingyenesen az orszagfutas.hu oldalon és bárhol is leszel az adott napon, teljesíts minimum öt kilométert.

"Fussuk körbe az országot. Negyedik alkalommal indul az Országfutás, legyél te is a 10.000 résztvevő egyike. Mozdulj olyan hírességekkel, mint Lubics Szilvi, Maráz Zsuzsi, Csipes Tamara, Kovács Kokó István, Csipes Ferenc." - szól a szervezők üzenete.

Monspart Sarolta, az Országfutás védnöke így fogalmazott: "Jelentkezzetek, készüljetek és sportoljunk ezen a napon legalább 5 km-et, hogy sokszorosan körbeérjük az országot!"

Az eredeti elképzelés az volt, hogy legyen annyi teljesített km, amely körbeérné a 2246 kilométeres országhatárt. A tavaszi első Országfutáson majdnem 4.000 személy hozott össze 46.733 km-et, az országhatár több mint húszszorosát. Az őszi második Országfutáson több mint 5.000 személy 52.304 km-t gyűjtött, ami az országhatár huszonháromszorosánál is több. A harmadik Országfutáson, március 12-én még többen lettek: 7.985 résztvevő összesen 70.965 km-t teljesített.