Bohóc és futónagykövet az SOS Gyermekfaluért, november 19-én

 

Hatvan kilométer Gyuláról hat óra alatt. Az Orosházi SOS Gyermekfalu lakói számára gyűjt adományokat Andor Bohóc, azaz Hurguly-Szabó György és Csíkos Dániel gyulai futónagykövet.

A két fiatalember, hogy minél többek adakozási kedvét felébressze, jótékonysági megmozdulást szervez. Andor Bohóc velocipédjével bohócként, Csíkos Dániel futónagykövethez méltóan futva teszi majd meg a Gyula és Orosháza közötti mintegy hatvan kilométernyi távolságot.

- Úgy tervezzük, 6-7 óra alatt futjuk le a távot. Gyuláról Békéscsabára, majd Telekgerendásra, onnan Csorvásra, végül Orosházára érkezünk. Ezeken a pontokon bárki csatlakozhat hozzánk futva és kerékpárral is - árulta el Csíkos Dániel, a BSI gyulai futónagykövete.

Cél, hogy az SOS Gyermekfalu lakói részére tartós élelmiszereket, játékokat és olyan eszközöket gyűjtsenek, melyek a mindennapi élethez szükségesek.

- Az SOS Gyermekfalu vezetőségével egyeztetve megtudtuk, hogy elsősorban a játék és az édesség az, ami nagy örömet okozna a legkisebbek körében. A tartós élelmiszerek is jól jönnek. Ruhaneműket is szoktunk gyűjteni, de most arra nincs szükség - mondta Andor bohóc a behir.hu-nak.

A jótékonysági megmozduláshoz már többen csatlakoztak, akik kerékpárral és futva teljesítenék a távot.

Segíts, hogy segíthessünk! Fuss velünk! elnevezésű kezdeményezés Facebook eseményét itt éred el. A futás november 19-én, szombaton lesz. Gyulán a szökőkút melletti parkolóból kilenc órakor indul majd a csapat.

Az országszerte (és határainkon túl) megtalálható 156 BSI futónagykövet mellé várjuk az új jelentkezőket is azokról az 5000-nél nagyobb településekről, ahol még nincs BSI Futónagykövet. Részletek itt.