Tavaszi hétvége a Tisza-tónál bringával vagy görkorival

 

A Tour de Tisza-tó szombati eseményére szólóban, a családdal, barátokkal vagy kollégákkal is érkezhetsz. A lényeg, hogy hozz magaddal bringát, görkorcsolyát, esetleg futócipőt.

A 10. Intersport Tour de Tisza-tó eseményre jöhetsz országúti kerékpárral, mountainbike-kal, de akár görkorcsolyával is. Tekerhetsz, gurulhatsz szélsebesen vagy kényelmesen, a Tisza-tó körüli táj szépségében gyönyörködve. Az útvonal Magyarország második legnagyobb tava körül halad. Tavaly ragyogó, kora májusi idő és közel 20 Celsius fokos hőmérséklet segítette a minden eddiginél népesebb, 1650 fős mezőny tókerülését.

Az idei esemény fővédnöke Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere.

A 2017-es esemény különlegessége egy tandem indulása.A látássérült Ocelka Róbert (FTC) hosszas pilóta keresés után megtalálta párját Andristyák Gábor személyében. Első közös nemzetközi versenyükön a C-1 kategóriás parakerékpáros országúti Európa Kupa futamon a bronzérmet szerezték meg. A Tisza-tónál lesz a következő rajtjuk.

A kerékpáros indulók a 65 km-es versenytáv és a 15 km-s túratáv közül választhatnak, a görkorcsolyával érkezők 57 km-t tesznek meg.
A versenytávot csapatban is teljesíthetik az indulók: a Tisza-tavi Bringatlon egy olyan váltóverseny, ahol minden részt vevő csapatnak garantáltan két kerékkel kevesebb van, hiszen a két-, három- vagy négyfős csapatok egyik tagja futva, míg a többiek kerékpárral teljesítik a rájuk eső szakaszt oly módon, hogy a csapattagok tetszőleges távolság megtétele után váltják egymást.

A 65 km-s versenytáv az Olimpiai Ötpróba része. A táv teljesítésével 3 pont gyűjthető.

Ha kedvet kaptál, ma még nevezhetsz online, vagy megteheted ugyanezt személyesen a verseny napján a helyszínen felállított versenyközpontban!