Vannak távok, melyeket csak közösen győzhetünk le

 

"A távolság Budapest és Bag között 39 km. Ezt úgy négy óra alatt lefutom. A távolság egy cigánytelepi ház és egy egyetemi tanterem között jelenleg végtelen."




A Bagázs Egyesület 6 éve dolgozik azért, hogy ez a távolság csökkenjen, és a cigánytelepeken élőknek is legyen esélyük elérni céljaikat. Azóta a bagi telepen nőtt az iskolába járók száma, az önmagukról gondoskodni tudók száma, csökkent az analfabetizmus, a bűnözés és az adósságok mértéke.

A Bagázs már harmadik éve vesz részt a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón - telepiek, önkéntesek, támogatók futnak együtt: ők mind hisznek abban, hogy vannak távok, amiket csak közösen győzhetünk le. Idén közel 70-en versenyeznek a Bagázs színeiben, köztük adománygyűjtő futók is, akik az egyesület foglalkozásainak helyt adó konténerek felújításáért futnak. A konténer az a hely, ahol bagiak és budapestiek találkozhatnak, tanulhatnak egymástól, megbeszélhetik közös ügyeiket; barátságok köttetnek és ötletek valósulnak meg. Összesen 1,6 millió forintra van szükségük ahhoz, hogy a közösségi tér megújulhasson, és megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani a programok résztvevőinek és önkénteseiknek egyaránt.

Támogasd őket Te is, ha fontos számodra, hogy egy olyan társadalomban élj, ahol mindenki elérheti a céljait!

A tavalyi eseményen a futók támogatásával 854.000 Ft gyűlt össze!