Amíg Te velünk mozogsz... A gyerekek táborban?

 

A maratonváltó után néhány nappal a tanév is véget ért. Névadó szponzorunk, a K&H összegyűjtötte a nyári táboroztatás pénzügyi tudnivalóit. Szülőknek kötelező, vagy legalábbis mindenképp hasznos!

A nyári táborok önállóságra és pénzügyi tudatosságra tanítanak!

Június 15-én befejeződik a tanév, több mint 745 ezer általános iskolás számára megkezdődik a nyári szünet, ami sok család számára komoly fejtörést is okoz. A tartalmas időtöltés alapos pénzügyi megfontoltságot igényel, ezért a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői utána jártak, idén milyen költségekkel kell számolni.

Magyarországon közel 200 ezer gyerek táborozik évente a táborfigyelő.hu adatai szerint, akik közel 800 tábor között válogathatnak. A paletta rendkívül színes: a több mint 150 lovas, 120 kaland, 130 nyelvi, 130 öko tábor mellett sport, média, kreatív, sakk, vitorlás, evezős, falmászó, repülő, hagyományőrző, régész, mese és modellező foglalkozások is várják őket. Ugyanakkor fontos pénzügyi kalkulációt is jelent ez a családoknak, hiszen egy négy tagú családnak, ahol két kisiskolás van és két hét közös nyaralást tervez, a fennmaradó nyolc hetet pedig táboroztatással kívánja megoldani, mélyen a zsebébe kell nyúlnia: ez 300 ezer forinttól akár félmillió forintot is jelenthet.



Érdemes fontossági sorrend közös felállításával kezdeni, az élmény, a tartalom, az esetleges fejlődési lehetőség mellett a tábor ára is alapvető szempont. Az utazás előtt ajánlatos a pénz biztonságáról is beszélnünk a gyerekekkel, mivel a táborozás ideje alatt ő maga felel majd a rábízott pénzért, körültekintőnek kell lennie, hol tartja, mikor veszi elő és kinek beszél róla. Az okos és tervezett költéshez tanácsra, tudásra van szükségük a kicsiknek.