Jó hangulatú díjkiosztó a 2. Diplomata Kupán

 

A Külügyminisztériumban megrendezett eseményen a június 11-i maraton és félmaratonváltón indult 11 csapatból 10 jelent meg, a kínai igazoltan maradt távol.

Dr.Balogh Csaba a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára köszöntötte a futó diplomatákat. Ő egyben a verseny védnökét Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter urat is képviselte.
Kocsis Árpád a BSI ügyvezetője, egyben versenyigazgató beszédében kitért arra, hogy a diplomáciában a fő nyelv az angol, de egyre inkább felzárkózik mellé közös nyelvként a futás is.
Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is szót kapott, hisz a befolyt nevezési díjakat a szervezet rendelkezésére bocsátja a versenyt rendező Budapest Sportiroda (BSI).

A díjakat dr. Balogh Csaba és Kocsis Árpád adták át.
A három kategória (férfi, vegyes, női) I-III. helyezettjei serleget, oklevelet és érmeket kaptak.
A Diplomata Kupa minden résztvevője két főre szóló jegyet vehetett át a Budapesti Nyári Fesztivál egyik kiemelt programjára, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a „The Hot Sardines” (USA) jazzkoncertre, Bán Teodóra művészeti igazgató felajánlásában.

Női váltók között az első az Olasz Külkereskedelmi Intézet ITALIAN FESTIVAL 2 csapata, (Kiss Zsuzsanna, Fajcsák Éva Anna, Szimon Zsuzsanna)- 1:57:27. Két órán belüli időt futottak, és ezzel a 11 csapat közötti az abszolút rangsorban a hatodikak!

A vegyes váltóknál a győztes a KKM Running Joke csapata (Loydl Dóra, Végh Valéria, Janzsó Gergely) - 2:03:47 idővel.

Férfi váltóknál:
3. a Kínai Nagykövetség Dragon Team csapata, Zuo Xiaobo, Wei Ruopeng Mr., Gao Riyu - 1:50:33 (először indultak)
2. British Embassy Budapest csapata, Csedő Zoltán Dr., Gregory James Thomas, Nyitrai Levente - 1:43:57 (A Diplomata Kupán most vettek részt először. A díjkiosztóra elkísérte őket Jones nagykövet-helyettes asszony is.)
1. az Orosz Nagykövetség R1 csapata , Vorobyev Alexey, Parashutin Anton, Spiridonov Dmitriy - 1:36:53
Az Orosz Nagykövetség megvédte bajnoki címét, ráadásul egy új összetételű csapattal, ami mintegy 2 perccel jobbat ment, mint a tavalyi bajnokok. Mostani remek idejükkel a 670 félmaratonváltó között abszolútban is a 22. helyen végeztek.

A 3. Diplomata Kupát 2018. június 10-én lesz.

Az átadóról készült képeket idekattintva nézheted meg.