Kettős szerepben a külgazdasági és külügyminiszter

 

Számos ismert arc is ott robog majd a 32. Wizz Air Budapest Félmaraton mezőnyében: az esemény védnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dombi Tibor és Lisztes Krisztián volt válogatott labdarúgók, Dr. Zacher Gábor toxikológus, Tótka Sándor világ- és Európa-bajnok kajakozó, Váczi Eszter jazzénekesnő.

A futásért rajongó Szijjártó Péter még arra is vállalkozott, hogy az esemény egyik védnökeként előbb ellövi a rajtot, majd ő is beáll a tömegbe, és nekivág a maga több mint 21097,5 méterének.

"Nem először van módom részt venni a Wizz Air Budapest Félmaratonon, az elmúlt két évben is eljutottam az eseményre. Magam is azok közé tartozom, akik szívesen töltik a szabadidejüket futással, de a munkám miatt erre sajnos egyre kevesebb időt tudok szakítani. A futópályák helyett javarészt a reptéri kifutópályákkal találkozom.
Annak ellenére, hogy időm jó részét vagy a levegőben vagy külföldön töltöm, esténként vagy kora reggelenként igyekszem legalább néhány kört futni, mielőtt folytatódna a munka. Sokszor csak a futópad marad, bár az nem olyan, mint kint a szabad levegőn. Az alkalommal, hogy a gyönyörű budapesti helyszíneken róhatjuk a kilométereket, mindenképpen élni szerettem volna."