Szombati történések - 32 SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége

 

Cikkünkben óráról órára követheted a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál szombati napjának fontosabb történéseit. Olvass bele, vagy gyere ki szurkolni!

Az idei SPAR Budapest Maraton Fesztiválnak helyszínt adó Ötvenhatosok tere 9 óra körül kezdett éledezni. 10 órára már megtelt élettel a tér, a rajtszámátvételre tömegesen érkeznek a futók és az őket kísérő családok, barátok, ismerősök. Kiállítóink sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatos programokkal, játékokkal, jótékonysági akciókkal várják az érdeklődőket.

11.00 A nap első versenyszámaként 11 órakor elrajtolt a 4*2 km V4 Váltó mezőnye. A váltóversenyre 250 csapat nevezett. A csapatok az Ötvenhatosok teréről rajtoltak, és a Városligetben kacskaringozó 2 km megtétele után ott is váltják egymást.



Féltávnál a nők mezőnyét a BEAC csapata vezeti.

11.23 Az utolsó kör megtétele előtt a DVSE Nagyfiúk csapata vezeti V4 Váltó mezőnyét!

11.30 Az elsőségért folyó, majdnem vérre menő harc után, nagyon szoros befutóval a TAC, vagyis a Tatai Atlétikai Club 1. számú csapata nyerte a V4 Váltóversenyt. A nők között a BEAC lányok megőrizték pozíciójukat, és hozták a nők váltóversenyében az 1. helyet.



12.15 Elrajtolt a legszínesebb mezőny. A NESTLÉ Családi Futásra nevező több száz család percekig rajtolt a Hősök teréről. A legapróbbak anya pocakjában utaztak a Családi Futás 600 méteren, a kicsit nagyobbak pedig, tipegve, szaladva, anya kezében, apa nyakában vagy épp nyuszi motoron teljesítették a mai távot.



A rajtot a NESTLÉ kabalanyuszija lőtte el, társaival ő maga s nekivágott a 600 méteres távnak. A mezőnyben a figyelmesebbek Kis Gergő olimpiai bajnok vízilaldázót és családját is felfedezhették, és együtt futott családjával Staicu Sinoma hosszútvfutó is.

12.30 A családokat a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamának résztvevői követték. Ők 400 métert tettek meg a Hősök terén felállított rajttól a SPAR Budapest Maraton célhelyszínéig. A mezőnyben a SUHANJ Alapítvány támogatottjai és segítői mellett paralimpikon sportolók is voltak.



13.00 Ebéd után közvetlenül elrajtolt a Real Nature Maratonka egyéni futama. A 2,5 km-s távot a Városligetben tette meg az igencsak népes mezőny, amely közel 2 percen keresztül rajtolt a Hősök teréről.

A futamot Tresó Gábor Trash nyerte bőven 10 percen belüli idővel. Gábor holnap a maratoni távon is rajthoz áll, és 3.00-n belüli idővel szeretne célba érni.



13.40

A Real Nature Maratonka 1. sulis EMMI futama 13.40-kor vágott neki a 2,5 km-s távnak. Az iskolák által toborzott gyerekek és kísérőik öt percen át rajtoltak a Hősök teréről. A Városligetben megtett 2,5 km után az Ötvenhatosok terén felállított célba érkeztek meg a futók, akik között a kisiskolástól a gimnazistáig mindenféle korosztály képviseltette magát. Az iskolák között minden évben versenyt hirdetünk, és a legtöbb indulót nevező iskola sportszerutalvány-jutalomban részesül.

14.20 A második sulis futam is útjára indult.

14.30 Az iskolai futamok hamisíthatatlan nyüzsgése után kicsit lejjebb tekertük a hangerőt, rögtön a gyerekek ugyanis azoké lett a Városliget, akik szeretnek mozogni, de nem a futás az ő sportjuk. A Fitt Pöttyös Gyaloglás résztvevői ugyanazt az útvonalat tették meg, amelyet a Maratonka-futók, de tetszőleges tempóban, sétálva vagy gyalogolva teljesítik a 2,5 km-s városligeti utat.

15.00

Elrajtolt a Riska Minimaraton mezőnye. A több mint 2500 fős mezőny 5 percen át rajtolt, és a Hősök terét megkerülve a Városligetben tette meg az 5 km-s utat. A mezőnyben ott volt Spartathlon telesítő is. A futamot Dani Áron, a BEAC futója nyerte 16:56-os nettó idővel. Őt Peáki Jenő (17:20) és Gurály Attila (17:26) követte a célban. A nők versenyében Lucsán Boglárka volt a leggyorsabb 19:39-es idővel, az ezüst érem Farkas Dalma Franciskáé (20:05), a bronz Hazay Krisztina Eszteré (20:31).

A célegyenesben még maga Riska is pacsizott a futókkal. 16.30 körül a mezőny utolsó futója is célba ért.

A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége szombati napját végül 13 400 nevezővel zártuk.

A képgalériát megnézheted itt!

Minden idők legnagyobb futóeseményét éljük a napokban! Gyere ki vasárnap Te is!

Eredmények:

V4 Váltó - férfi: 1. TAC-FIÚ 1. (Labossa Döme Bálint, Labossa tamás, Bozori Péter, Zsótér Balázs) 30:11
2. DVSE NAGYFIÚK (Hengl Viktor, Juhász Zétény, Marshall Alex, Kalocsai Boldizsár) 30:12
3. DáBáJó (Vasali Dávid, Lajos Bálint, Lajos József, Vasali Dávid) 30:58

V4 Váltó - női: 1. BEAC lányai (Jánosi Virág Eszter, Vári Diána, Heffner Hédi, Jánosi Lilla Zsuzsanna) 32:17
2. KSI U15 (Pelle Zsófia, Putyera Brigitta, Toll Tünde, László Beáta) 33:40
3. TEC-LEÁNY (Kakas Lili, Gaál Eszter, Kővári Eszter, Nagy Letícia) 34:15



Riska Minimaraton - férfi:
1. Dani Áron - 16:56
2. Peáki Jenő - 17:20
3. Gurály Attila - 17:29

Riska Minimaraton - női:
1. Lucsán Boglárka - 19:39
2. Farkas Dalma Franciska - 20:05
3. Hazay Krisztina Eszter - 20:31

Riska Minimaraton HB WC:
1. Kiss Péter Pál - 26:09
2. Csiki Gergely - 32:09

A részletes eredménylistát itt éred el!

Az iskolai mozgósítás eredménye:

Budapesti iskolák:
1. Hunyadi Mátyás Ált. Iskola
2. Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola
3. Szent László Gimnázium
4. Andor Ilona Ének-Zenei Ált. Isk.
5. Teleki Blanka Közgazdasági SZKi
6. Gundel Károly Idegenforg. és Vendéglátóip. SzKI

Agglomeráció:
1. II.Rákóczi Ferenc Ált. Isk.
2. Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.
3. Ady Endre Általános Iskola

Vidéki iskolák:
1. Blaskovich János Általános Iskola
2. Fekete István Ált. Isk.
3. Móra Ferenc Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola