Létszámrekord és hó is volt a 4. Rossmann Mikulásfutáson

 

3018 nevezővel zajlott a 4. Rossmann Mikulásfutás, ezzel megdőlt az eddigi létszámrekord. Az eseményen a gyerekek a rengeteg Mikulás mellett a hónak is örülhettek.

Az esemény képgalériáját itt találod!

A napsütés sajnos elkerülte az idei Mikulásfutás helyszínét, helyette a résztvevők mosolya ragyogta be Ferencváros utcáit, és a szállingozó hó is mindvégig kitartott. Idén 3 futamot indítottunk az alkalmi Mikulások számára. Azok, akik jó erőben érezték magukat, és a Mikuláshoz hasonlóan szeretik a kihívásokat, a 2300 méteres táv 13 vagy 15 órás futamaiban állhattak rajthoz. Harmadannyi futólépés várt azokra a futni vágyókra, akik kényelmesebbek vagy kisgyerekkel érkeztek az eseményre, az idei újdonságnak számító Családi Futáson 700 métert kellett Mikulásnak öltözve teljesíteni.



A nevezési díjban foglalt jelmezt az egy-két órára azonos identitással rendelkező mezőny minden tagja, apraja-nagyja, sprinterei és kocogói is boldogan viselték. A ferencvárosi utcákon tekergő Mikulás-folyam most is vidám és maradandó élményt nyújtott azoknak is, akik szurkolóként vagy nézelődőként követték nyomon a futó Mikulások versengését.



Bár ezúttal a Mikulás-jelmez miatt nehéz volt az ismerős arcokat ránézésre felfedezni, speakerünk, Péter Attila segített egy kicsit. Az első futam kapcsán hírül adta, hogy a mezőnnyel együtt fut például Gelencsér Tímea, a 2016. évi Magyarország szépe (Miss Worl Hungary), aki máskülönben rendszeres résztvevője a BSI eseményeinek. Marton Adrienn ételstylist fiaival együtt öltött jelmezt, és a 14.15 Családi futamban állt rajthoz Miklós-napja alkalmából. A 15 órakor induló 2,3 km-s távon Tarnai Dávid operaénekest, dr. Zacher Gábor toxikológust, dr. Panyik Anita Survivor-szereplőt és Béres Alexandra fitnesztrénert is felfedezhették azok, akik egy-egy pillanatra beláttak a Mikulás-szakáll mögé.

Béres Alexandra többszörös szereplője volt a 4. Rossmann Mikulásfutásnak, ugyanis az esemény minden futama előtt ő melegítette be futóinkat, illetve a Családi futam rajtellövője is ő volt.



Mivel az előnevezés során a futamok telítettsége kiegyenlítődött, a helyszínen minden távra lehetett még nevezni. Azok közül, akik az időjárástól tartva nem váltották meg előzetesen helyüket a rajtvonal mögött, sokan életek a helyszíni nevezés lehetőségével. Az eseményre végül összesen 3018 Mikulás-jelölt futó nevezett.

Az első futam leggyorsabb futója a 9 éves Szilasi Dávid lett, a kis Mikulás 9 perc 40 másodperc körüli idővel teljesítette a távot. A második 2,3 km-s futamban pedig Szoboszlai Tamás ért elsőként a Corvinus Egyetem előtti célba 7 perc 20 másodperces idővel.


A 4. Rossmann Mikulásfutás sem telt el jótékonysági akció nélkül. A korábbi évek kezdeményezését folytatva névadó szponzorunk jótékony partnere, az ÁGOTA Alapítvány közreműködésével idén is vártuk az ajándékokat a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában elhelyezett óriásputtonyba. Szerencsére a mezőny segítőszándékának köszönhetően idén is rengeteg ajándék érkezett (közel 2000 csomag), melyeket az ÁGOTA Alapítvány egy ünnepség keretében fog továbbadni állami gondozott gyermekek számára.



A filmes beszámolót megnézheted itt: