Telekom Vivicittá - Szegedet is megünnepeltük

 

Aprócska sprinterek, nagyobbacska hobbifutók, lelkes amatőrök és profi atléták is rajthoz álltak az idei szegedi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, de leginkább családok, baráti társaságok közös sportprogramja és iskolai együttfutások terepe volt a mai, 3,4 km-s, belvárosi futókör.

Nézd meg az eseményről készült képgalériánkat!



Az esemény központi helyszínén már 9 órakor gyülekezni kezdtek a Szegedért rajongó résztvevők, a 9:40-kor kezdődő bemelegítésre pedig már csordultig telt a tér városvédő futókkal. 3191 nevezőt számláltunk össze. Süli-Rácz Kata és Markó Tímea, az Everfit Power Plate & Személyi edző Stúdió trénerei a rajtra alaposan bemelegítette a szegedieket.



A mezőnyt Botka László polgármester és Joób Márton MJV bizottsági elnök indította útjáral. A több ezer fős futótömeg pontosan 5 perc alatt rajtolt el a szegedi Dóm mellől, hogy aztán egy belvárosi kitérő után a Tisza parton tegye meg a 3,4 km-s táv jelentős részét. A Dóm téri célba elsőként Kapitány Zoltán, a férfi győztes érkezett meg 10:53-as időeredménnyel. A nők között a leggyorsabb Imréné Kiss Ágnes volt 12:19-es idővel. Érdekesség, hogy őt lánya, Imre Petra követte a célban 12:33-as idővel.



További eredmények:

Férfiak:
Kapitány Zoltán 10:53
Balla Bálint 11:12
Nyéki Péter 11:33

Nők:
Imréné Kiss Ágnes 12:19
Imre Petra 12:33
Földvári Anett 12:43

10:45-re a mezőny utolsó tagja is célba ért.

Az iskolák mozgósítási versenyét a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, valamint a Kisteleki Általános Iskola Petőfi utcai tanintézménye nyerte, mindkét iskolát sportszervásárlási utalvánnyal díjaztuk.

Ahogyan Budapesten, Győrben, Miskolcon és Pécsett, Szegeden is minden versenyző egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját célba éréséről. A videót robotkamerák és drónok rögzítik. A Telekom Vivicittá Városvédő Futás Szeged minden résztvevője hozzáférhet személyes videójához. Ehhez nem kell mást tenni, mint megjegyezni a célba érés pontos idejét, majd ellátogatni a tolsdfelelmennyel.telekom.hu] oldalra, és követni a megadott instrukciókat.