Újabb megállapodás a Wizz Airrel

 

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a következő 5 évben is névadó szponzorként támogatja a Wizz Air Budapest Félmaratont, Magyarország kedvenc futóeseményét.

A Wizz Air régóta elkötelezett az emberek mobilizálása és az aktív életmód népszerűsítése iránt: a légitársaság 2014 óta névadó szponzora a Wizz Air Budapest Félmaratonnak, valamint több futórendezvényt támogat bázisvárosaiban Európa-szerte. Ezek mindegyike rendkívüli népszerűségnek örvend a helyi amatőr és profi futók, valamint a városokba látogató futóturisták körében. 2017-ben Európa-szerte több mint 42 000 futó részvételével zajlottak a rendezvények.

2017-ben csak a Wizz Air Budapest Félmaratonon rekordszámú, 15 000 futó vett részt, közülük több mint tízezren egyéniben, míg a többiek két vagy háromfős csapatokban futottak. A 33. Wizz Air Budapest Félmaratont 2018. szeptember 9-én rendezzük.



Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója úgy fogalmazott: "Örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítjuk együttműködésünket, és továbbra is támogatjuk a Wizz Air Budapest Félmaratont, az év egyik legjelentősebb futóeseményét. A szponzorálás hangsúlyozza elkötelezettségünket Magyarország fővárosa és az aktív életmód iránt, hiszen ez az egyedülálló futóverseny nagyon népszerűnek bizonyult mind a profi, mind az amatőr futók között. Sok közös vonás van az alacsony viteldíjas repülésben és a futásban: mindkettő mobilizálja az embereket, új élményeket biztosít, és mindenki számára megfizethető. Találkozunk a rajtvonalnál, Budapesten szeptember 9-én!"

Kocsis Árpád, a BSI ügyveztő igazgatójának gondolatai az együttműködésről: "A Wizz Air és BSI együttműködése közös filozófián alapul: ez az életminőség javítása. A közös programunk értékteremtő tevékenység, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy újabb 5 évre meghosszabbítottuk az együttműködésünket. A 21 km az én kedvenc távom, ez a legyőzhető távolság. Több mint 200 félmaratont rendeznek Magyarországon, ebben a mezőnyben a Wizz Air Budapest a legnagyobb, és mindent összevetve is a 3. legnagyobb szabadidős sportesemény. Ez a félmaraton világszínvonalú futórendezvény Budapest szívében. Az idei év egyik rekordja pedig az, hogy az előnevezés idején még soha ennyi külföldi futó nem nevezett."