Tombolt a nyár a 7. K&H mozdulj! kerékpáros napon

 

A nyári idő a résztvevők létszámán is jól látszott, több mint egy órán át rajtoltak a nevezők a gárdonyi Sport Beachen kialakított rajtterületről. 2126 bringás döntött úgy, hogy a Velencei-tónál tölti a vasárnapot.



Az esemény képgalériáját itt éred el.

Biciklis demonstráció illusztrációjaként is hatásosan mutatott volna az a látkép, amely a rajt időpontjában kirajzolódott a gárdonyi Sport Beachen, a rajtkapu szomszédságában. Kérdés nélkül nyári meleg vártta a résztvevőket. A hőség jelentette megpróbáltatásokat a tókerülő út során a fodrozódó hullámokban is megmutatkozó szél enyhítette.



Az útvonal ezúttal is, idén is adta magát: van nekünk egy Velencei-tavunk, amelyet két keréken megkerülve egy bárki által teljesíthető, jó kis vasárnapi bringatúra részesei lehetünk. A mezőny a kört a gárdonyi Sport Beachről Agárd felé indulva teljesítette, útközben pedig olyan látnivalókat is érintett, mint a Madárdal tanösvény vagy a Pákozdi Katonai Emlékpark és a Pákozd-Sukorói Arborétum. Mindezek esetleges hiányában maga a tó látványa is megéri a 29,2 kilométer letekerését. Rövidebb szakaszoktól eltekintve az útvonal nagy része a tóparton vagy annak közelében halad.

A távot most is ki-ki igény szerint a maga számára megfelelő tempóban teljesíthette. Az első célba érkezőkre alig egy órát kellett várni, a kényelmes tempóban bringázók számára akár 4 óra is rendelkezésre állt, hogy körbe érjenek a tó körül. 15.30 körül a mezőny vége is célba ért. A K&H mozdulj! kerékpáros nap nem verseny, sokkal inkább a családok és a barátok szabadidősport-eseménye, ahol kicsik és nagyok is elindulhatnak, és biztosított útvonalon bringázhatnak.

A résztvevők a nevezési díjért cserébe idén is megkapták az esemény egyedi, emblémázott pólóját, valamint térítésmentesen vehették igénybe a rajt/célterületnek is otthont adó gárdonyi Sport Beach szolgáltatásait. Tekintve, hogy az esemény napján klasszikus, nyári idő fogadta a résztvevőket, a célba érés után a szél ellenére is jóleső volt a Velencei-tó 25 Celsius-fokos vizében történő megmártózás.