A nők és a futás: közel 2000 kitöltés

 

Nagy érdeklődés mellett zajlik a BSI és a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány közös kezdeményezése, az első országos kutatás a nők és a futás kapcsolatáról. Már közel 2000 nő töltötte ki a kérdőívet, és ez a szám egyre nő. Lubics Szilvia hosszútávfutó/ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket. És Te?

A kérdőív az alább linken érhető el, a kitöltésre június 30-ig lesz lehetőséged.

"A kérdőíves kutatásunk azok számára is ösztönzést jelent, akik beszélnek ugyan az egészségről, de még nem szánnak időt magukra. Szeretnénk MINDENKIT arra biztatni, hogy szakítsanak a hétköznapokból csak fél órát, és kezdjenek el gyalogolni, futni, mozogni. Örömmel tapasztaljuk a kérdőívünk iránti nagy érdeklődést, azt látjuk, hogy a nők nagyon elkötelezettek tudnak lenni, és ez kihat az egész család életére. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy az értékelés milyen eredményeket hoz, természetesen mindenről részletesen beszámolunk" - fogalmazott Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője.

A BSI a téma aktualitása miatt karolta fel a kezdeményezést. Adataink is azt tükrözik, hogy az utóbbi 10 évben kortól függetlenül - egyre több magyar nő választja a feltöltődésre, kikapcsolódásra, illetve inspirálódásra a futást mint egyszerű, egészséges és sportos megoldást. Nem a távok hossza, vagy a percekben mérhető teljesítmény a mérvadó, hanem a futás nyújtotta élmény a legfontosabb. Ezt támasztja alá a május 23-i ALDI Női Futógála sikere is, melyen közel 8300 hölgy vett részt!

"Kijelenthetjük, hogy a 21. századi nő a futást választotta. A női sokszínűséghez igazítottuk a távokat is, így mindenki megtalálta a kedvének és a kondíciójának megfelelőt. Évek óta tapasztaljuk, hogy növekszik a női nevezők száma, ezért is várjuk kíváncsian a kutatás eredményét, hisz szeretnénk megismerni ennek a tendenciának a hátterét, az okait. A Női Futógála legidősebb nevezője a 80 éves Fodor Albinné volt, aki sokaknak mutatott példát, és vitathatatlanul meghozta a kedvet a mozgáshoz" - összegezte a verseny sikerét Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető versenyigazgatója.

3+1 érv a futás mellett

1. Közös hobbi, összetartó erő
A mindennapi stressz levezetésre az egyik legjobb megoldás a mozgás, a futás főleg csapatban!

2. Inspiráló energia
Aki egyensúlyban van önmagával, az könnyebben, hatékonyabban nyújt környezetének ösztönzést.

3. Énidő
Mindenkinek jár napi fél óra mozgás, amikor minden kitisztul, és a helyére kerül.

+1. Példamutatás
Adjuk tovább a mozgás és az élet örömét!

A BSI több mint 30 éve, évente közel 150 ezer futónak nyújt lehetőséget és szakmai támogatást önmaga megmérettetésére, közösségben futásra, a célba érés örömének megélésére és az egészség megőrzésére.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány alapítója a Hungaropharma Zrt. A civil szervezet híd az egészségügy és a kommunikáció között, célja az egészségtudatosság fejlesztése, a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése, teszi midnezt a magyar egészségügy 21 női prominens szereplőjének közreműködésével.