Spuri Hosszútávfutó Kupa - versenyezz!

 

Az idén útjára induló Spuri Hosszútávfutó Kupa a BSI hosszútávú futóeseményein részt vevő futóknak kínál egész éves versenyzési lehetőséget. Teljesíts magadnak, de tudd azt is, mit tudsz másokhoz képest! Gyűjtsd a pontokat!

A szabadidős futóeseményeken mindenki győztes, aki célba ér, de az "amatőr" futók versenyezni is szeretnek - nemcsak magukkal, hanem a többi futóval is. A saját határaink feszegetése mellett azt is jó tudni, hogy állunk edzettségben a hasonló korú sporttársak között.

Ehhez nyújtunk segítséget az idén útjára induló Spuri Hosszútávfutó Kupával, mely a BSI hosszútávú futóeseményein részt vevő futóknak kínál egész éves versenyzési lehetőséget.

A kupa célja egy olyan versenysorozat létrehozása, amelyben összehasonlíthatóak a 10 km és maratoni táv közötti, aszfaltos BSI-eseményeken részt vevő futók eredményei. Egy kiugró eredménnyel bárki lehetne első, ezt elkerülendő ez egy olyan versenysorozat, mely egy teljes éven át tart. A kupában szereplő versenyeken elért eredmények közül a három legjobb teljesítés pontszáma számít bele a kupa eredménylistájába.

Az eltérő távok időeredménye alapján kalkulált, egymással összehasonlítható pontokat egy nemzetközi tapasztalatokon alapuló képlet biztosítja, mely a versenytávhoz, a nettó befutóidőhöz és a futó neméhez 1 és 1000 közötti pontot rendel. A minimális pontszám a szintidő környéki teljesítést, a maximum az országos csúcsot jelenti.

A Spuri Hosszútávfutó Kupára nem kell külön nevezni. Ha olyan BSI-eseményre nevezel, amely része a sorozatnak, mi automatikusan számoljuk a teljesítési időkből a pontszámokat. Amikor megvan a 3 esemény, a neved és összesített pontszámod megjelenik az eredménylistában.

A részletekért kattints a Spuri Hosszútávfutó Kupa oldalára!