Hogyan gyere hétvégén a helyszínre? Váltópontok megközelítése

 

Arra kérünk, lehetőleg ne autóval érkezz, ha mégis, az eseménytől távolabb eső parkolóhelyeket válaszd. A SPAR Budapest Maraton Fesztiválra érkezhetsz kerékpárral, felügyelt tárolókat biztosítunk, vagy érkezhetsz tömegközlekedéssel is, melyekhez adunk némi útmutatót.

A főbb csomópontoktól a következő közlekedési eszközökkel juthatsz el a Pázmány Péter sétányhoz:

Kelenföldi pályaudvartól: M4 metróval vagy 61-es villamossal a Móricz Zsigmond körtérig, onnan a 4-es villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

Keleti pályaudvartól: M4 metróval a Móricz Zsigmond körtérig, onnan a 6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

Nyugati pályaudvartól: M3 metróval a Corvin negyedig, majd 4/6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

A BKV menetrendet idekattintva éred el.

Az eseményre az Ötpróba pontgyűjtők 50%-os MÁV-kedvezménnyel utazhatnak!

A SPAR Budapest Maraton Párban versenyszám és a Tolle UHT Maratonstaféta résztvevői a váltóhelyeket tömegközlekedéssel az alábbi közlekedési kombinációkkal érhetik el. Mindenképp hagyj magadnak elég időt arra, hogy odaérj!



Váltóhelyek:
SPAR Budapest Maraton Párban (21,8 km): a Budai alsó rakparton, a Halász utcai lehajtó északi oldalán, az út bal oldalán.
Javasolt megközelítés a versenyközpontból: gyalog a Petőfi híd Budai hídfőjéig, onnan vagy a 6-os, vagy a 4-es villamossal a Blaha Lujza térig. Onnan 2-es Metróval a Batthyány térig, onnan gyalog a Halász utcai lehajtóig.

Tolle UHT Maratonstaféta:
1. váltóhely: az Attila úton az Alagút utca után, az út jobb oldalán (9 km)
Javasolt megközelítés a versenyközpontból: gyalog a Petőfi híd Budai hídfőjéig, onnan vagy a 6-os villamossal a Móricz Zsigmond körtérig, vagy a 4-es villamossal Újbuda központig. Onnan az 56-os villamossal a Krisztina térig, majd gyalog a váltóhelyig (Attila út).

2. váltóhely: a Halász utcai lehajtó déli oldalán, az út bal oldalán (21,4 km - a 2. futó résztávja 12,4 km)
Javasolt megközelítés a versenyközpontból: gyalog a Petőfi híd Budai hídfőjéig, onnan vagy a 6-os, vagy a 4-es villamossal a Blaha Lujza térig. Onnan 2-es Metróval a Batthyány térig, onnan gyalog a Halász utcai lehajtóig.

3. váltóhely: Óbudán, a Fő téren, az út bal oldalán (30 km - a 3. futó résztávja 8,6 km)
Javasolt megközelítés: gyalog a Rákóczi hídig, onnan 1-es villamossal az Árpád híd budai hídfőjéig, majd gyalog a Fő térig, kb. 400m. (Figyelem, a villamos menetideje kb. 50 perc!)