Létszámlimitek a BSZM egynapos távjain

 

2019-ben március 23-án rendezzük az év első BSI-maratonját, a közkedvelt Spuri MaratonFüredet, mely eseményen Badacsonytomajtól Balatonfüredig tart a klasszikus maratoni táv.A Spuri Balaton Szupermaraton egyik betétszáma  Magyarország második legnagyobb maratoni versenye, évről-évre igen népszerű - köszönhetően a többnyire ideális időjárásnak és a csodálatos, Balaton-menti útvonalnak.

A mezőny 9.40-kor, egy nagy buli keretében rajtol a badacsonytomaji strandról, majd 42,195 kilométer után a balatonfüredi Tagore sétányon ér célba.

Az Spuri Öböl Félmaraton minden évben a szokásostól eltérő módon, egy pénteki napon rendezett félmaratoni versenyszám, melyen a résztvevők Keszthelyről Szigligetre átfutva tudják maguk mögött a 21,1 kilométeres távot. A cél a Szigligeti Vár szomszédságában van, ezért az utolsó kilométer izgalmas kihívást jelent a futóknak. Mégis sokan választják az Öböl Félmaratont akár életük első félmaratonjának is. Az idén március 22-én rendezett, Keszthely és Szigliget közötti 21,1 kilométerrel teljesíteni lehet a BSI FélmaratonMánia-sorozatának tavaszi etapját.

A BSZM egynapos betétszámainak résztvevőit is ez a szép befutóérem várja a célban, és arra is lehetőségük van, hogy belekóstoljanak a Spuri Balaton Szupermaraton négynapos, tókerülő eseményének különleges hangulatába, hiszen a tókerülő és az aznapi különmezőnyök össze-összeérnek, adott szakaszokon együtt haladnak.

A Spuri MaratonFüredre és a Spuri Öböl Félmaratonra is jelenleg a harmadik  nevezési díjkategória áraival tudsz nevezni. A nehezen futható téli időjárásra tekintettel nem emeltük meg a héten a nevezési díjakat, egészen március 4-ig érvényes az aktuális nevezési díj, hogy legyen időd megerősödni, és magabiztosan megváltani helyed valamelyik rajtvonal mögé.

Mivel mindkét esemény igen-igen népszerű, és az útvonalak többnyire kerékpárúton haladnak, mindkét betétszámnál létszámlimit van érvényben, a MaratonFüredre összesen 430, az Öböl Félmaratonra 750 résztvevő nevezését fogadjuk. Ezt követően a regisztrációt lezárjuk, és a nevezésre visszalépés esetén sincs lehetőség.

Légy ott, nevezz időben!