Az Opel elvezet a legjobb futókiránduló helyekre

 

Kirándulva futni minden bizonnyal a félmaratoni felkészülés legélvezetesebb része. Az Opel most elvezet téged a legjobb magyarországi futókiránduló helyekre. Hogy könnyen odajuss, az Opellel most egy egyhetes tesztvezetést is nyerhetsz!

A futásban nemcsak a teljesítmény nyújthat élvezetet: a természetben futva lelazulhatsz, élvezheted a tájat és feltöltekezhetsz napfénnyel és friss levegővel. A futókirándulás lényege, hogy a természetben, legfeljebb enyhe emelkedőkön, dimbes-dombos területen futsz és sétálsz felváltva.

A futókirándulás pedig a félmaratoni felkészülés része is lehet, de regenerálódásra is remek alkalom.

Regisztrálj a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton helyszínén, és nyerj egy egyhetes tesztvezetést az Opeltől egy Grandland X-szel. Így könnyedén meglátogathatod az ország legszebb tájait és népszerű futókiránduló helyeit.

1. Nagyvázsony - Kab-hegy
Az Országos Kéktúra Nagyvázsony és Kab-hegy közötti szakasza kiváló, hosszabb futókiránduló terep. Ha a teljes 10,8 kilométeres szakaszra vállalkozunk, számítsunk rá, hogy bár a túra sík terepen indul, a végén meredek kaptatóba megy át, ahogy felérünk a hegyre.

2. Bakonybél - Kőrishegy
Szintén Kéktúra, szintén Dunántúl. Kellemes sétával indulunk Bakonybélből, hogy aztán 7,9 kilométeres utunk harmadánál kaptató vigyen fel a Kőrishegy szerpentines útjaira. Ha már a csúcson vagyunk, nézzünk szét a Vajda Péter-kilátóból, mielőtt visszaindulunk.

3. Hűvösvölgy
A budapestiek számára a legegyszerűbb választás. Itt is követhetjük a kék jelzést a Hármashatár-hegy felé, de ha a szintemelkedést soknak érezzük, választhatjuk a hűvösvölgyi végállomáshoz közeli dimbes-dombos területet, amelyet átszőnek a futásra alkalmas ösvények.

4. Kiskunsági Nemzeti Park
A Kiskunsági Nemzeti Park területén számos tanösvény található, ahol futva ismerkedhetünk meg az alföldi tájjal. Ha a homokbuckákat is érintjük, további kihívást csempészhetünk a futásunkba.