Jótékonysági gyűjtések a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon: több mint 24 millió forint

 

A 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválhoz csatlakozó karitatív szervezetek mintegy 2000 adománygyűjtő futójának, szimpatizánsának és a céges adományoknak köszönhetően az esemény jótékonysági termése meghaladta a 24,3 millió forintot.

Partnereink az adománygyűjtés mellett a kiállítói területen és szurkolópontjaikon is valódi fesztiválhangulatot teremtettek.

Lássuk milyen eredménnyel zárták a karitatív szervezetek szeptember utolsó hétvégéjét!

A szervezetek nevére kattintva fotógalériájukat is megnézheted.

Mosoly, pacsi, örömfutás, küzdelem, önismeret, bátorság, önzetlen segítség: 179 futó, több mint 1000 támogató, fáradhatatlan szurkolócsapatok és 20 helyszíni önkéntes - így foglalható össze az Élménykülönítmény jelenléte a versenyen, mindez 8,5 millió Ft támogatást is eredményezett a Bátor Tábornak.

Nagyszerű Suhangyal csapat, 48 adománygyűjtő futóval, 100 szimpatizánssal. Barátaik, családjaik, munkatársaik segítségével több mint 3,4 millió forintot futottak össze a SUHANJ! Alapítvány céljaira. A legendás SUHANJ!-os szurkolópontok most is odatették magukat a verseny útvonalán.

A Gyermekrohamkocsi 63 adománygyűjtő futója 2,9 millió forintot gyűjtött a kis betegek  gyógyulásáért. Az útvonal 2 pontján és a célegyenesben is szurkoltak minden résztvevőnek a sárga mezes önkéntesek.

"Rajtvonalon a Kék Vonal" szlogenjük mellett 18 adománygyűjtő futójuk lelkesedése is kellett a több  mint 800 ezer Ft-os adományösszeghez. A szervezet beszámolója szerint az így összegyűlt  adományt egy névtelen  jótevő megduplázta, így  1,7 millió Ft-ot fordíthatnak krízis helyzetben lévő gyermekeknek megsegítésére.

Az esemény névadó szponzora, a SPAR a futófesztiválon is együttműködött stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, közösen támogatva az "Ide hozzuk a játszóteret!" programot. Ezek a mozgó játszóterek az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a maratoni standja teljes bevételét - 1 millió forintot- ajánlotta fel a játszótér-program támogatására. Ugyancsak a Máltaiak juttatják el rászoruló gyermekekhez, családokhoz azt mintegy 500 mesekönyvet, amit a futófesztivál idején gyűjtöttek.

Az Őrzők Alapítvány 10 adománygyűjtője 565 ezer forintot gyűjtött, de rajtuk kívül legalább 270 résztvevő demonstrált, futott az alapítványt támogató mezben.

A Megyünk Tovább Előre Alapítvány 62 futóval vett részt a két nap versenyein. Daganatos betegségből gyógyultak, vagy kezelés alatt állók sportoltak együtt kezelőorvosaikkal a választott távokon. Céges felajánlásokból 2,5 millió forintot tudnak egy besugárzó asztalra helyezhető karbonszálas anyagból készült betegrögzítő berendezésre fordítani, ami a beteg számára pontossá, kényelmessé és könnyen ismételhetővé teszi a besugárzáskor legelőnyösebb testpozíció felvételét.

A Szurikáta  Alapítvány először csatlakozva hozzánk, támogatásuk meghaladta a 800 ezer Ft-ot.

A Csodalámpa Alapítvány csodabogár futói  most 500 ezer Ft-ot gyűjtöttek.

A Magyar Hospice Alapítvány sárga nárciszt viselő 11 adománygyűjtője és 46 önkéntese most mintegy 530 ezer forinttal járult hozzá a nemes ügy támogatásához. Ebből az összegből csaknem  100 alkalommal látogathat szakember betegeikhez.

Az Igazságügyi Minisztérium 7 csapattal futott a szívbeteg gyerekek gyógyulásáért. A minisztériumi munkatársak közül 28-an futották a kilométereket, mint a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány futónagykövetei, míg kollégáik, barátaik, rokonaik jótékony felajánlásaikkal segíthették adományaikkal az Alapítvány munkáját, követve az intézmény jótékonysághoz fűződő mottóját: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.". Magyarországon minden századik gyermek szívhibával születik. a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány 1991-es alakulása óta átlagosan évi 20-30 millió Ft-tal járul hozzá a szívbeteg gyermekek gyógyításához. A mostani futás során összegyűjtött 346.000 forintot az Alapítvány egy 12 elvezetéses EKG készülék beszerzésére fordítja.

Az UNICEF Csapat adománygyűjtői több, mint 550 ezer forintot gyűjtöttek, ezzel is gyermekéletek megmentéséhez járulva hozzá.

A Bókay Gyermekklinika támogatására 280 ezer Ft adomány érkezett.

Mi (BSI) is kivettük a részünket a jótékonyságból.

A FODISZ Esélyegyenlőségi Futam 600 résztvevője (fogyatékkal élők és épek egyaránt) ingyenesen állhatott rajthoz és örülhetett a célba érést követően mindenkinek kijáró éremnek.

A két nap során a hosszabb távokon -a maratont is beleértve- 180 hallás-, látás- vagy mentálisan sérült, illetve mozgáskorlátozott társunk állhatott rajthoz ingyenesen.

A jótékonysági nevezési díjak összegével a SUHANJ! Alapítványt támogatjuk.

A Fut a színház külön verseny 26 csapata által befizetett nevezési díj nettó összege, mintegy 400  ezer Ft hagyományosan a Bajor Gizi Színészmúzeumhoz kerül.

Az eseményen kiállító karitatív szervezetek térítésmentesen kapják a megjelenés lehetőségét.
12 kartondoboznyi sportcipő és sportruha gyűlt össze a helyszínen, előzetes gyűjtésünk eredményeként, amit a Magyar Vöröskereszt juttatott el rászorulókhoz, azokkal a ruhákkal együtt, amelyeket futóink a rajtban hagytak.