Ősz, mámor Pilis - létszámcsúcs az Intersport Terepfutás és Túranapon

 

A tavalyi borult időért az idei ősz maradéktalanul kárpótolta az Intersport Terepfutás és Túranap résztvevőit. A reggel bár dermesztően csípős volt, a később megérkező napsütés futókat és túrázókat egyaránt felmelegítette, a Pilis pedig szebb volt, mint valaha. Létszámcsúccsal zártunk.

Az Intersport Túranap és Terepfutás a BSI hagyományosan őszi terepfutó eseménye. A résztvevő hosszútávfutók a Pilist behálózó ösvényeken 21 vagy 31 km-s vállalást tehetnek. Ugyanezeket a távokat túrázóként is lehet teljesíteni, a túratávok 9 kilométeres variánsa pedig a családi és baráti társaságokat is mozgásra hívja.

2019-ben a 12. Intersport Túranap és Terepfutásra 2816-an adták le nevezésüket. Az esemény legnépszerűbb betétszáma a Terepfélmaraton, amely több mint 800 nevezővel rajtolt el ma reggel a csillaghegyi rajt/célhelyszínen. A 31 kilométeres futótáv résztvevőivel bővített több mint 1000 fős mezőny rajtceremóniája közel 30 percet vett igénybe. A délelőtt hátralévő részében a túratávok résztvevői vághattak neki a Pilisben kanyargó útvonalaknak. Az indulók között párok, barátok barátnők, családok és nagyobb baráti társaságok is szép számmal voltak, de a futást magányos sportként megélők sem maradtak otthon.
A Terepfutás népszerűségét mutatja, hogy a futótávok mindegyikén jóval az esemény előtt elérte a nevezők száma a létszámlimitet.



Az Intersport Trepfutás és Túranap mindig mozgalmas esemény. A résztvevőket a napsütés és a mozgás öröme mellett az őszi természet színkavalkádja, a hegymenetek magas pulzusszáma és a Pilis népszerű látnivalói tartották éberen. Aki követte a kijelölt pályát, a következő napokban visszaidézheti, milyen csodás kilátás várta a Nagy-Kevélyen, milyen hangulatos a Szentkút környéke, vagy milyen izgalmas volt az Egri várnál kifejezetten a túrázók tiszteletére rendezett lovagi torna.
A Diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület a lovagi torna mellett a gyalogos bajvívást és a XII-XVI. században használt lovagi fegyvereket is bemutatta.

A futótávok legjobbjait idén is kupa és elismerés várta a célban.

Terepfélmaraton:
Nők:
1. Csiszár Vivien 1:49:21
2. Kelly Tanser 2:09:38
3. Hegyi-Sági Adrienn 2:12:54
Férfiak:
1. Bereczki Richárd 1:47:12
2. Regős Gergely 1:47:18
3. Burcsik Barnabás 1:48:37

Terepfutás - 31 km:
Nők:
1. Dr. Tordas Eszter 3:07:30
2. Ráduj Szonja 3:14:42
3. Dr. Szentpéteri Diána 3:15:54
Férfiak:
1. Beda Szabolcs 2:34:24
2. Hajtman András 2:42:20
3. Mező Roland 2:43:55

A részletes eredménylisták idekattintva böngészhetők.

A futótávok teljesítésére az Intersport Túranap és Terepfutáson bőven jut idő, így az eseményen azok is részt vehetnek, akik nem gyakorlott terepfutók, de szívesen kipróbálnák ezt a természetközeli futósportot.

A reggeli 7-8 Celsius fokos levegőhőmérsékletet után délután már 16 Celsius fokot mért a hőmérő a Csillagagyi Általános Iskola udvarán. A célba érkezők többsége kipirult arcán boldog mosollyal lépte át a célkapu vonalát, a futók éremmel a nyakukban, a túrázók oklevél és kitűző birtokában indulhattak haza. A befutócsomag finomságai mellett a helyszínen a gyerekeket a Sportfőváros Lánchíd alakú ugrálóvára csalogatta még egy kis mozgásra.