Szervezői közlemény a 35. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton kapcsán

 

Szervezői közlemény a 35. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton kapcsán

Kedves Futók!
Jelenlegi terveink szerint a 35. Telekom Vivicittá Városvédő Futást április 4-5-én az eredeti tervek szerint megtartjuk, amennyiben az Operatív Törzs és az illetékes hatóságok nem hoznak ezzel ellentétes döntéseket. Természetesen folyamatosan követjük a COVID-19 (koronavírus) kapcsán a legfrissebb fejleményeket, folyamatosan kapcsolatban vagyunk az illetékes hatóságokkal.

Az esemény előkészületei kapcsán betartjuk az Operatív Törzs szabadtéri nagyrendezvényekre vonatkozó ajánlásait, utasításait. Néhány európai országgal ellentétben, Magyarországon jelenleg nincsenek érvényben korlátozások a szabadtéri rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban.

A helyzet változásával a fentiek érvényüket veszíthetik, ha az egészségügyi helyzet olyan irányba változik. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a történéseket, az esetleges változásokat haladéktalanul kommunikáljuk az esemény honlapján, közösségi oldalain, és értesítjük róla a már benevezett résztvevőket.

Természetesen folyamatosan követjük a nagy európai versenyek közleményeit is. A Telekom Vivicittá után 2 héttel (április 18-19-én) tervezett Bécs maraton honlapján olvastuk, ez a két esemény hasonló karaktere és hasonló nagyságrendje miatt a Vivicittára is igaz lehet: "...Az osztrák Egészségügyi Minisztérium aktuális modellje alapján végzett kockázatbecslés alapján a Vienna City Marathon a legalacsonyabb, azaz legjobb értékelést éri el. Fontos okai ennek, hogy szabadtéri nagyrendezvényről van szó, fitt, egészséges, nagyrészt 60 évnél fiatalabb résztvevői összetétellel..."