Intersport Tour de Tisza-tó és Kékes Csúcsfutás elhalasztva

 

A kihirdetett veszélyhelyzet, a kijárási korlátozás és a járványhelyzet alakulása miatt a szabadtéri rendezvények megrendezése bizonytalan ideig ellehetetlenült, megrendezésüket a kormány megtiltotta.
Ebben a helyzetben nem csak a szervezők helyzete lett nehezebb, de a résztvevők felkészülése is nehézségekbe ütközik. Az operatív törzs által javasoltak betartásával lehet mozogni, készülni, de a tervezett cél eléréshez szükséges mennyiségi és minőségi edzésmunka elvégzése most nem könnyű, sőt szinte lehetetlen. A célversenyek kiválasztása is bizonytalan, hiszen senki se tudja, hogy mikor sportolhatunk ismét együtt, mikor dördülhet el ismét a rajtpisztoly.

A BSI-ben folyamatosan követjük az események alakulását itthon és külföldön is. A bevezetett intézkedéseket maximálisan tiszteletben tartva próbáljuk átszervezni 2020-as eseménynaptárunkat ebben a vis maior helyzetben.
A 2020-ra meghirdetett és az előzetes tervek szerint közel 150.000 résztvevőt megmozgató 18 eseményünkből kettőt már megrendeztünk, 10 esik az április-augusztus közötti időszakra, további 6 szeptember és december közé.
A legnagyobb a bizonytalanság jelenleg a tavaszi-nyári eseményekkel kapcsolatban van. A részvételi számok mutatják évről évre ezen események népszerűségét, így azon dolgozunk, hogy az év első felében kényszerűen elhalasztott rendezvényeket vagy azok döntő többségét az év hátralevő részében meg tudjuk rendezni nektek. Ilyen nagyságrendű és összetettségű események tekintetében ez nagyon sok folyamat összehangolását, egyeztetését teszi szükségessé.

Elnézést kérünk azoktól, akik úgy érzik, hogy későn szólalunk meg és nem adunk elég információt. Mi úgy véljük, hogy akkora most a bizonytalanság mindenkiben és mindennel kapcsolatban, hogy nem szabad állást foglalni azelőtt, hogy minden részletet nem tisztáznánk. Nem szeretnénk fél-harmad információkkal további kérdéseket generálni.
Mi lennénk a legboldogabbak, ha máris gőzerővel dolgozhatnánk az események új időpontjainak a részletein.
Tudjuk, hogy eljön ez is és akkor villámgyorsan küldjük az új tudnivalókat.

Próbálunk eseményről eseményre haladni, az utolsó lehetséges pillanatig kivárni az elhalasztás bejelentésével. Ebben a folyamatban értünk el most odáig, hogy bejelentjük két következő eseményünk elhalasztását:

május 3. - 13. Intersport Tour de Tisza-tó
május 9. - 23. Kékes Csúcsfutás

Amint tudjuk ezen események új időpontját, a hivatalos csatornáinkon értesíteni fogunk erről.
A már benevezett résztvevőknek jelenleg nincs további teendőjük, a korábban leadott nevezések az új időpontra is érvényesek.
A későbbre tervezett további eseményeink időpontjai egyelőre változatlanok, ezekről később adunk tájékoztatást a veszélyhelyzet alakulástól függően.
Nagyon nehéz ez a helyzet mind a hónapok óta készülő futóknak, mind az események előkészítésén már közel egy éve dolgozó munkatársainknak, de most egyetlen helyes döntés létezik, az emberi élet és az egészség védelme.

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk valamelyik eseményünkön, és boldogan üdvözölhetünk a választott távod céljában! Jó egészséget és jó futásokat/edzéseket kívánunk ebben a nehéz időszakban! És persze tartsátok be a kormány/operatív törzs kéréseit.
Ennél részletesebb tájékoztatást egyelőre nem tudunk adni, így e témában az egyéni megkeresésekre sem tudunk válaszolni. További információink az új időpont ismeretében lesznek majd. Addig is arra kérünk, hogy minden más kérdésben a honlapunkon és a BSI applikációban is megtalálható eseményinformációból tájékozódj! Köszönjük a megértésed és a türelmed.

Kocsis Árpád és Máth István versenyigazgatók és a BSI teljes csapata