1.453.254 forintot gyűjtöttek össze beteg gyerekeknek a jótékony félmaratonisták a Telekom Vivicittán!

A Bátor Tábor Alapítvány "Élménykülönítmény" nevű futóközösségének 8 tagja nem csinált mást, csak futott, mesélt és kért. A barátok, kollégák, családtagok pedig segítettek nekik. Most a 19. K&H olimpiai maraton váltóra keresnek 3-6 fős csapatokat.

A Bátor Tábor Alapítvány 2 évvel ezelőtt indította útjára a maratoni és félmaratoni futáshoz kapcsolódó jótékonysági programját, az Élménykülönítményt. A koncepció lényege, hogy a futók nem csak a személyes próbatétel miatt vágnak neki egy-egy hosszabb távnak, szeretnék a teljesítményükkel felhívni a figyelmet a Bátor Tábor beteg táborozóinak ügyére. A céljuk, hogy a felkészülésük időszakában adományokat gyűjtsenek össze az alapítvány által táboroztatott daganatos beteg gyerekek számára. Arra kérik a barátaikat, hozzátartozóikat, hogy jelképesen fogadjanak örökbe egy-egy kilométert a futásukból, támogassák a céljukat egy-két ezer forintos adományokkal.

A vasárnapi Telekom Vivicittá Félmaraton rajtja előtt 8 futó öltötte magára az Élménykülönítmény "Én már célba értem!" felirattal ellátott mezét. A kiírás nem csoda, a futásuk és a felkészülésük kilométereit sikerült "áruba bocsátaniuk". Összesen 234 ismerősüktől és barátjuktól sikerült felajánlásokat gyűjteni, ami nagyon szép szám azt tekintve, hogy a futók nem bankárok vagy közismert médiaszemélyiségek közül kerültek ki. Volt köztük logisztikai szakember, környezetvédelmi tanácsadó, sőt még egy 18 éves gimnazista is.

A futók eredeti célja fejenként 150.000 forint összegyűjtése volt, ezt azonban 22%-kal felülmúlták, és összesen 1.453.254 forintot gyűjtöttek. Az egyik sportbarát a futást megelőzően adománygyűjtő pikniket szervezett a munkahelyén, egy gyulai futót a helyi iskola diákjainak összefogása segítette a legnagyobb adománnyal, de az Élménykülönítmény tagjainak kérései sok éve nem látott egyetemi évfolyamtársakat és jó szándékú idegeneket is adományozásra sarkalltak.

Dr. Virág Annamária egymaga 232.500 forintot futott össze a beteg gyerekekért:
"Biztos voltam benne, hogy elérem a kitűzött célt, nem kételkedtem egy pillanatig sem. Mivel még soha nem végeztem adománygyűjtést, nagy segítséget jelentett a Bátor Tábor Alapítvány munkatársaitól kapott útmutatás. Tanácsokat kaptam az adománygyűjtési terv összeállításával, a felkészüléssel, az étrenddel kapcsolatban. Bármilyen kérdésben fordulhattam hozzájuk, mindenben segítettek. Az eredmény túlszárnyalta az álmaimat, fantasztikus érzés volt látni a támogatók szaporodó listáját! Április elsején életem első félmaratonján álltam rajthoz. Hatalmas energiát éreztem magamban, fel sem merült bennem, hogy feladnám - a támogatóim bizalma és szeretete vitt előre. Fantasztikus volt, hogy mindezt nem magamért, hanem azokért a gyerekekért teszem, akiknek rengeteget jelent a betegséget feledtető nyaralás."

A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatához bárki csatlakozhat. A szervezők most a június 10-i 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóra toboroznak érdeklődőket. 3-6 fős baráti társaságok, vállalati futócsapatok jelentkezését várják, akik szívesen futnának a beteg gyerekek ügyéért. Bővebb információt a www.elmenykulonitmeny.hu oldalon és az info@batortabor.hu e-mail címen kaphattok.

fb share