MaratonMorzsák - Nem csak a húszéveseké...

Azt gondoltad volna, hogy a tavalyi maratonon és a 30 kilométeren 14 idős, 75 év feletti induló ért célba? És azt, hogy 75-en voltak 65 év felett? Szóval hajrá, fiatalok, ne maradjatok szégyenben! Idén is gyülekeznek már a szenior kategória futói a 27. Spar Budapest Maratonra...

Szűk négy héttel a futás napja előtt már 53 olyan nevezőnk van, aki a nyugdíjkorhatárt túlhaladva futja majd a két hosszú táv valamelyikét, eddig a legidősebb közülük egy gépelési hibából adódóan egy finn úriember volna, ha tényleg 1267-ben született volna, de így Kenyér Imre bácsi a korelnök. De a mezőnyben ott lesz az ultramaratoni távokon a közelmúltban még részt vevő Bozó Pali bácsi is. Hölgyeknél nem illik igazán a kort emlegetni, elég legyen annyi, hogy az eddigi adatok alapján a legidősebb hölgy is már elmúlt hetven. Az 53 legidősebb induló ráadásul nem kevesebb mint 18 országból jelenik meg, hogy 30 vagy 42 kilométeren keresztül megmutassa a fiataloknak: megy ez még, így megy ez.

Nos, fiatalok, a labda nálatok. Ha idősen is még lehetséges, akkor fiatalabban még inkább. Hajrá tehát mindenkinek, aki indul, kortól, nemtől függetlenül!



fb share