MaratonMorzsák - a szervátültetettek csapata is indul a maratonon

A Nemzeti Veseprogram szervezésében 5 fős, transzplantáltakból álló Ekdein váltó indul a Spar Budapest Maratonon. A szervátültetettek csapata azt szeretné bebizonyítani, hogy a transzplantáltak is teljes életet élhetnek. A Nemzeti Vese Program következő állomása tehát a Futás Napja október 7-i rendezvénye, ahol az alapítványi falu vese sátrában várják az érdeklődőket.

A csapat tagjai valamennyien hosszú évek óta sportolnak, több európai és világbajnoki cím birtokosai. Csapatkapitány Jung Ágnes kétszeres vesetranszplantált, edző. Sokszoros világ és Európa csúcstartó futószámokban, 25 világbajnoki és 31 Európa bajnoki cím tulajdonosa.

A csapat tagjai: 3 vese és egy csontvelő transzplantált. Vecsernyán László - adóügyi szakértő - gyaloglásban hatszoros világbajnok és Európa bajnok. Mezei Gergő debreceni egyetemista a csapat legfiatalabb tagja, 24 éves. Országúti kerékpárosként többszörös világ és Európa győztes 5 és 20 kilométeren. Gelencsér Róbert vendéglátós. Világbajnok 200 méteren, Európa bajnok 4x100 m váltóban, sprintszámokban pedig többszörös érmes. Zilaj Csaba autóbuszvezető csontvelő átültetett. Világbajnok 5000 méteren csapatban, Európa bajnok 4x100 méteres váltóban. A tartalék Janka Sándor 23 éves felszolgáló, az Európa Játékon 16 évesen minden számban aranyérmet szerzett. Azóta is sokszoros világbajnoki érmes 100, 200, 400 méteren és távolugrásban is.

A maraton csapat a szervátültetett atléta válogatott gerince, barátok és egyben szervtestvérek is. Két születésnapot ünnepelnek minden évben a saját és a veseszületésnapjukat, tisztelegve a szervadományozó donorok előtt.



fb share