MaratonMorzsák - a zuglói Futónagykövetség maratoni felkészülése

Szalay Krisztián összefoglalta az általa vezetett Futónagykövetség, teljes nevén a ZUGFLOW RUNNING TEAM felkészülését a 27. Spar Budapest Maratonra. Az edzésleírások mellett áttekinti, hol tart a csapat, s a hátralevő kis időről is szól.

A ZUGFLOW RUNNING TEAM a MARATON, a 30km, az Ekiden és Staféta felkészülését már régen megkezdte.

Az éves edzéstervek kimagasló eseményeként több futótársunk elsőként méretteti meg magát a maratoni vagy a 30km-es távon. Azoknak, aki elbátortalanodtak, neki váltócsapatokat szerveztünk, így ők ekiden és staféta mezőnyben indulnak.

A rendszeres, heti felkészítő edzéseinken hosszú futásokkal 15-25 km laza (20-25 fő) nem megerőltető, valamint rapid, azaz a gyorsabbak számára is érdekesnek mutatkozó 5:00-5:30-as csapattal (12-15fő) heti rendszerességgel edzünk.

A mindenkori éves versenylistában meghirdetett eseményeken élesben is gyakoroltunk, így közösen toltuk a délibábi, a szelidi, a Nike, vagy akár a múltheti paksi hosszú futásokat (félmaraton, 30km, 25 km stb).

A februári kezdés óta a kis csapatom "lassú" tagjai is már a kezdeti 3-5 km helyett a heti rendszerességű "Patak-Party-Laza" 10,2 kilométeres vagy 12 kilométeres távot nyomják. Érdekesség, hogy még februárban az átlagsebességünk a kezdők bevárásai miatt meghaladta a 6:45 perc/km-et, most 6:00 perc alatt toljuk mindannyian.

A héten voltunk hosszút futni 13 kilométert, tegnap a HHH-n (Hármashatárhegy) 10 kilométert.

A jövő heti felkészülési tervünk szerint lesz egy Laza-Patak (15 km), egy hosszú Laza 20-25 km, valamint egy technikai edzés (atlétikai pálya, HIIT).

Reményeim szerint nagyon jól fog szerepelni a csapatom, mindenki izgatott, lelkes, új PB-re készül.

Hát nagy hajrá nekik!



fb share