MaratonMorzsák - És még mi lesz a futáson kívül az 56-osok terén?

Október 7-én, Futás Napján nemcsak a futóknak, hanem a "civil" érdeklődőknek is változatos, érdekes programokat kínálunk az 56-osok terén. A sportos standok bemutatkozása után lássuk, még milyen alapítványok, szervezetek lesznek jelen 27. Spar Budapest Maraton ® helyszínén!

*Fauna Egyesület - az élet tiszteletén alapuló, ökológiai szempontból fenntartható társadalom kialakítása érdekében dolgozik. Jelmezes aktivisták invitálnak interaktív standjukra, ahol tájékoztató anyagokkal, játékokkal, kézműves sarokkal várják az érdeklődőket. Itt a gyerekek újrahasznosított anyagokból állíthatnak elő állatfigurákat, állatvédelmi totót tölthetnek ki, híres állatvédő sportolókkal találkozhatnak sátruknál.

  • Láss Egyesület - Tudod hogyan sportolnak a látássérült emberek? Most itt a lehetőség, hogy ezt Te is megtapasztald. Próbáld ki a látássérült pingpongot vagy csatlakozz egyéb érzékenyítő programjukhoz és máris tisztábban látsz! Írhatsz Breille írással is. A verseny különféle távjain több látássérült futó indul kísérőjével. Ha látod őket a mezőnyben, hangoddal add tudtukra, hogy értékeled teljesítményüket!

  • Ökoszolgálat - Hogyan lehetsz környezettudatos? Keresd fel az Ökoszolgálat standját, ahol öko-vurstli, játékos családi programok várnak. A gyerekek öko-kvíz játékban vehetnek részt és ökovásáron licitálhatnak.

  • A Gyermekvilág Ágyszínház Alapítvány önkéntesei a kórházba került kis betegeknek egy pici örömöt szeretnének adni, enyhíteni a betegséggel járó fájdalmakat. Erre a legjobb eszköz a játék. Olyan közös játék elkészítésére invitálnak standjuknál, amellyel Te is üzenhetsz a kórházban fekvő gyerekeknek!

  • Magyar Vöröskereszt - véradó busszal jelenik meg az eseményen

  • Nemzeti Vese Program - Sátrukban ott lesznek a veseprogram nagykövetei: Börcsök Enikő színművész és Both András az RTL hangja. Orvos és dietetikus ad személyre szóló tanácsot, és bemutatkozik a BCM testösszetétel mérő készülék is. A futórendezvényen való részvétellel szeretné elérni, hogy minél többen beszéljenek a vese működéséről. A statisztikák tükrében fontos, hogy minél többen ismerjék meg a vese alap- és kísérőbetegségeinek kialakulását, a megelőzés lehetőségeit. Érdemes áttenni a hangsúlyt az életmódváltásra, a megelőzésre. Erre figyelmeztet a Hallgass a vesédre! A verseny ekiden váltói között ott lesz a Nemzeti Vese Program 5 transzplantált futójából álló csapata is!

  • Nemzeti Egészségprogram - szűrőkamion az 56.osok terén! 2012-ben is folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 45 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. A Program eddig 429 helyszínen 1 845 923 vizsgálatot végzett és több mint 132 598 látogatót fogadott. Itt a lehetőség, hogy Te is többet megtudj egészségi állapotodról!

  • Egy Csepp Figyelem Alapítvány - Erős Antónia 2005-ben hozta létre azzal a céllal, hogy elősegítse a cukorbetegség korai felismerését és megelőzését. Ennek szellemében ingyenes vércukormérési lehetőséget kínálnak mindenkinek versenyünk alkalmával is. Akár futás előtt, akár futás után állnak várnak mindenkit a sárga-magenta "egycseppes" sátorban, ahol egy szakképzett nővér a felmerülő kérdésekre is válaszol majd.

  • PCOS Szívügy Alapítvány - Becslések szerint minden tízedik nő szenved egy rejtélyes, kevéssé ismert betegségben, ám csak töredékük tud róla. Bőrproblémák, hasi hízás, menstruációs zavarok, vagy éhségrohamok egyaránt jelentkezhetnek az érintetteknél. Csak éppen a kép áll össze nehezen, és sokszor a nők elvesznek a tüneti kezelések között. Holott a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk. Például futni kell! A PCOS Szívügy Alapítvány az idén Fuss a PCOS ellen! címmel indított jótékonysági futókampányt, az ügy érdekében több mint harmincan indulnak el az októberi SPAR Maraton különböző távjain. Monspart Sarolta világbajnok tájfutó edzéstervvel segítette futóik felkészülését. A helyszínen tanácsadással és testösszetétel-méréssel várják a hölgyeket.



fb share