MaratonMorzsák - Jótékonyság a 27. Spar Budapest Maratonon

A BSI 2008. óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a futók, szurkolók fogékonysága, segítő szándéka sok szép eredményt hozott ezen a területen. Most is arra törekszünk, hogy rendezvényünknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében.

Bátor Tábor, Élménykülönítmény

Jótékony futók:

234 segíteni vágyó sportbaráttal kezdett adománygyűjtő akcióba a Bátor Tábor Alapítvány. Daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítésének céljával állnak rajthoz a 27. Spar Budapest Maratonon. Több mint 13 millió forintnyi adomány összegyűjtésére vállalkoztak. Felkészülésük és futásuk minden kilométerét örökbefogadásra kínálják - barátaik, rokonaik, kollégáik és akár jó szándékú ismeretlenek segítségét kérik.

A Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközössége, az Élménykülönítmény 2 éve jött létre. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni versenyeken indulnak. Teljesítményükkel a Bátor Tábor Alapítvány ügyére szeretnék felhívni a környezetünkben élők figyelmét. Bár nem profi futók, és nem profi adománygyűjtők, a csapat mégis Magyarország legnagyobb jótékonysági futóközösségévé nőtte ki magát, eddig hat versenyükön 141-en teljesítettek hosszabb rövid-távokat, amivel 12 341 000 forintot gyűjtöttek össze a nemes célra - sok-sok apró, egy -, kettő és ötezer forintos adományból. A 27.Spar Budapest Maratonon ezt a létszámot jócskán felülmúlva 234-en húznak futócipőt a beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány céljaiért akik összesen több, mint 13 millió Ft összegyűjtését vállalták! A verseny előtt öt nappal már 99%-ban teljesült a vállalt adomány összegyűjtése!

Szurkolók:

A versenyen nemcsak futókkal, hanem 50-60 fős önkéntes szurkoló csapattal is jelen lesznek. Lelkes önkénteseik a maratoni útvonal három pontján szurkolói pontokat működtetnek, ahol nemcsak saját futóikat, hanem minden részvevőt bíztatnak. Az Élménykülönítmény szurkolói pontjai a maraton útvonalán : a Pesti rakparton kb. 10 km-nél, a Budai rakparton a kb. 25,5 km-nél és az Alkotmány utca-Bajcsy Zs. út kereszteződésében, a táv kb. 38,5 km-énél. Itt 13.30-13.50-ig a Hubay Jenő Zeneiskola 35 fős fúvószenekara fújja a talpalávalót.

Suhanj! Alapítvány

A SUHANJ! 2010-ben alapított közhasznú szervezet, megosztja a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal, rendszeres sportolási lehetőséget biztosít mozgás- és látássérültek számára több sportágban. A SUHANJ! a budapesti Brit Nagykövetség támogatásával, a Vakok Iskolájával együttműködésben, hazánkban elsőként szervez spinning edzéseket látássérültek számára.

A SUHANJ! adománygyűjtő célja egymillió forint az ősz két legnagyobb versenyén, melyet látássérültek rendszeres sportolását elősegítő Spinner teremkerékpárok és tandembiciklik beszerzésére fordít majd. A SUHANJ! stand megtalálható a versenyközpontban, illetve az előzetes rajtszámátvétel alatt is. Itt lehet adományokkal, illetve vásárlással támogatni céljaikat.

A támogatók között értékes futóórákat, kétszemélyes hétvégét és vacsorát sorsolnak ki, és nyerni lehet egy-egy nevezést az idei BMW Frankfurt Marathonra (10. 28.), a 2013-as prágai félmaratonra (03. 31.) és krakkói maratonra (04. 28.).

Iramfutók Suhanj! színekben
Nem először ad iramfutókat a SUHANJ! Alapítvány. a 2011-es NIKE Budapest Félmaratonon az ő segítségükkel érhetett be biztosan a mezőny szintidővel versenyző vége. Most az 5 óra 30 perces iramfutást vállalta a kerekes székes résztvevőket is kísérő csapat, melynek ez lesz a harmadik budapesti maratonja.

SUHANJ! szurkolói és zenei pont az A38 hajónál kb.26,5 km-nél
A kicsit bizarr nevű Gyula Egyedül Jön már több, mint öt éve nyomja a rock and rollt. A tagok közül többen is futnak, a frontember például negyedik maratonjára készül, így pontosan tudják, milyen sokat jelent egy-egy jókor, jó helyen felhangzó pörgős szám, és pont ezért mindent bele is fognak adni!

Jótékonysági szurkolói tribünök
A maraton több, mint 100 m-es célegyenesében lelátókat különítünk el az Élménykülönítmény és a Suhanj! Alapítvány szurkolói, önkéntesei számára.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány a gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgozik, mert hisz abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer. Az Alapítvány célja, hogy minél több kórházban fekvő gyerek és otthonban élő idős ember fájdalmát, szorongását és szomorúságát enyhítse a nevetés rendszeresen adagolt gyógyszerével.

Ne lepődjön meg senki, ha fehér köpenyes piros orrú bohócokkal találkozik majd a 27. Spar Budapest Maraton rajtjánál, bemelegítő helyénél, vagy éppen a célnál. Dr. Tiptop, az egyik Bohócdoktor is újra rajthoz áll, hogy lefussa a maratoni távot, hiszen tavaly már teljesítette! Fontos a folyamatos mozgás, úgy gondolja ugyanis, hogy "kórházi bevetéseikhez" nekik is megfelelő szellemi és fizikai állapotban kell lenniük, ehhez pedig a sport elengedhetetlen. A SuperShop Családi futás rajtját egy Bohócdoktor indítja.

A verseny helyszínén bárki támogathatja alapítványukat, s 500 Ft-os adományát Piros bohócorral köszönjük meg. A résztvevők is segíthetik az alapítvány munkáját, hiszen a chip visszaváltásnál a letétbe helyezett összegből már 500 Ft támogatásért ők is kaphatnak 1 piros orrot.



fb share