A brit nagykövettel rajtol az Ökumenikus Segélyszervezet a Vivicittán

Egyedülálló jótékonysági akcióval készül a Vivicittára az Ökumenikus Segélyszervezet. A Ne csak szurkolj, segíts! kezdeményezéshez csatlakozva több száz futó fogja magán viselni a szervezet 1353-as adományvonalának számát, hogy így buzdítsák adományozásra a pálya mellett szurkolókat. Az összefogással a csatlakozók a Segélyszervezet 1500 gyermeket segítő Kapaszkodó programját támogatják. Az akcióhoz a helyszínen is lehet csatlakozni a Segélyszervezet sátránál, ahol támogatói mezek és más jótékonysági sportos termékek kaphatók majd, illetve adományt is gyűjtenek az önkéntesek.

A jótékony futók sorát, Iain Lindsay nyitja meg, aki szombat reggeli váltó futásban áll rajthoz. A brit nagykövet – aki a Brexit miatt rendkívül sűrű programját megszakítva áll az jótékonysági akció élére – Lehel Lászlóval a Segélyszervezet elnök-igazgatójával együtt beszél a kezdeményezésről az ökumenikusok sátránál.

A versenyen az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott rászoruló gyerekek is indulnak 12:00 órakor a saját korosztályukban. Nekik és a nagykövetnek Katus Attila tart közös bemelegítést az indulás előtt.

Az akció 2017. április 8-án, szombaton 9:30-kor lesz az Ökumenikus Segélyszervezet sátránál (az 56-osok terén, a főszínpad mellett).