A szél sem tántorította el az úszókat

A kedvezőtlen időjáráselőrejelzés ellenére is több mint 2800-an választották a szombati program gyanánt a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlont.
Az úszók 8 órakor 26 fokos napsütésben és szinte teljes szélcsendben kezdhették meg a választott távjuk teljesítését. A tó vize a levegővel megegyező, 26 fokos volt.

A tóúszás és a túratriatlon résztvevői több távból választhattak. Úszás sportágban 500, 1500, 3000 és 6000 méteres távokon próbálhatták ki magukat a mozogni vágyók, aki szombaton ellátogattak Gárdonyba. A túratriatlon résztvevőire a választott úszótáv mellett 13,3 km kerékpározás, 7,5 km gyalogtúra, majd újabb 16,1 km kerékpározás várt.

Ebben az évben a legtöbben az úszó távon indultak, azon belül is az L-es 3000 métereset, ahol összesen 587 főt számláltunk. A legrövidebb vízi távon (500 m) 382 fő vett részt. Az edzettebbek 6000 méteren tehették próbára magukat, ők összesen 301-en voltak idén. Az úszás rajtja a tervek szerint 12:30-kor zárt. Az utolsó távot teljesítő úszó még szintidőn belül ért célba és hagyta el a vizet, éppen időben, percekkel ezután az előrejelzések alapján beígért erősebb szél menetrendszerűen megérkezett, egy szempillantás alatt megváltoztatva a tó délelőtti hangulatát. A másodfokú viharjelzésben a fodozódó víz helyét a tarajos hullámok, a fürdőzőkét pedig a szörfösök vették át.

A szél a túratriatlonosokat nem zavarta a teljesítésben, ők még 16 óráig a pályán voltak. Itt az S-es távon indultak a legtöbben, összesen 391 fő. A nevezők között volt 143 olyan duatlontúrázó is, aki víz nélkül igyekezett megúszni a napot, vagyis az úszást elkerülve csak a kerékpáros és a gyalogos szakaszra vállalkozott.

Ebben az évben is az indulók között köszönthettük Patkás "Rocky" Tamást, aki alsó végtagok nélkül áldoz az úszás szenvedélyének. Sikerült javítania tavalyi idején, idén 3:56:01 alatt sikerült teljesítenie a 6000 méteres távot. Az rendezvény védnöke Révész Máriusz (Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos) is részt vett családjával az eseményen. Rajtuk kívül a távok teljesítője között volt még Ancic-Valkai Ágnes világ-és Európa-bajnok vízilabdázó és családja is.

Eredmények

fb share