Adománygyűjtő futás és fesztivál a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón

Közel 150 sportoló és 6 hazai underground zenekar áll rajthoz, hogy futásukkal több mint 6 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára. Az eseményt követően ingyenes pikniken lazulhatnak a résztvevők a Dürer Kertben.

A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó eseményhez az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége is csatlakozott, hogy adománygyűjtő futással hívja fel a figyelmet a súlyosan beteg gyermekek támogatására. Idén az Élménykülönítmény nemcsak sportolókat, hanem a Subscribe, Fish! és Blind Myself, Leander Rising, Magashegyi Underground és az Ivan and the Parazol zenekarokat is megnyerte a kihívásra, azaz a félmaratoni és maratoni távok teljesítésére.

A futást követően az Élménykülönítmény csapata délutáni piknikre látja vendégül a sportolókat és támogatóikat a Dürer Kertben, ahol közös piknik keretében zenés programokkal, a Grund Színházzal és a Magyar Császári Pillanatművekkel lazíthatnak a résztvevők. A napot egy fergeteges esti koncert zárja számos futó és támogató zenekar, így a Kaukázus, a Magashegyi Underground, a Fish! és az Ozone Mama fellépésével.

A Jótékonysági Fesztivál programja részletesen:

  • 10.30 - 21. K&H mozdulj! maratonváltó start az 56-osok terén
    Közös szurkolás az Élménykülönítmény futóinak és az adománygyűjtésben résztvevő zenekaroknak: Magashegyi Underground, Fish! és Blind Myself, Subscribe, Ivan and the Parazol, Leander Rising

  • 13.30 - Élménykülönítmény piknik a Dürer Kertben
    Közös piknik, akusztikus koncert, csocsó- és ping-pong bajnokság, valamint a Grund Színház és a Magyar Császári Pillanatművek fellépése

  • 18.30 - koncert az alábbi zenekarok fellépésével:
    Kaukázus, Magashegyi Underground, Fish!, Ozone Mama, Akan, Cante Diem, Karai Anna, Napkutya

A belépés minden támogatónak és a rajtszámát felmutató futónak ingyenes, adományozni - akár jelképes összeggel - a helyszínen is lehet.

Az adománygyűjtő zenekarokról, valamint az Élménykülönítmény sportolóiról >>> ITT találhatsz néhány fotót.

A Bátor Táborról és az élményterápiáról

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozáson vesznek részt.

Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. Az egyik táborozó így fogalmazott: "A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől. Akinek ki kellett hagynia akár csak egy évet az életéből, az itt, ha mindent nem is, de sűrítetten sok mindent visszakaphat."

fb share