A pusztaság után... próbáld ki a nyílt vízi úszást!

Lesz elég idő kipihenni majd a hortobágyi meleg okozta fáradtságot, majdnem egy hónap. És akkor jön a következő különleges eseményünk: a 4. Velencei Tóúszás! Úszhatsz 1500 vagy 3000 métert, de ha csak most ismerkedsz a nyílt vízi úszással, akkor is van egy ajánlatunk: próbáld ki, milyen egy 500 méteres körön!

Idén negyedszer rendezzük meg a Velencei Tóúszást, ami háromszor már hatalmas sikert aratott, nem utolsó sorban persze a mellé kitalált túra triatlon miatt, ami abból áll, hogy úszol egy kicsit, aztán bringára pattansz (nyugi, addig őrizzük a bicajt, míg úszol vagy túrázol), körbetekered a Velencei-tavat, csak közben megállsz egy kicsit, hogy gyalogolva-futva lábon is megtégy néhány kilométert.

Ha minden jól alakul, akkor az időpont 2013. augusztus 10., a helyszín pedig mi más volna, mint Gárdony, Sport Beach. Ha az időjárás bedurcizik, akkor sincs gond, három esőnapunk is van, 11-e, 17-e és 18-a. (Amennyiben az esemény nem augusztus 10-én kerül lebonyolításra, a megrendezés új időpontját itt a honlapon, augusztus 8-án tesszük közzé.) De bízzunk a legjobbakban! És akkor akár az egész családnak szóló egész napos hétvégi program lehet az esemény, hiszen a legkisebb úszótáv a lehető legbiztonságosabb helyen van, végig közel a part, szinte végig a lábad is leérhet, ha akarod, kicsik és nagyon egyszerre mehetnek.

Hogy miért jó ez az egész? It nem kell semmit átúszni. Itt nem kell attól tartani, hogy milyen messze van a tó alja. Itt csak oda kell úszni a csodaszép nádasokhoz, megkerülni esetleg, majd vissza. És ha szerencséd van, a nádasnál még madarakat is láthatsz, ahogy kíváncsian kiksolnak, hogy te mit csinálsz.

És ha bringáznál... akkor ne fogd vissza magad, a következő túra triatlon távokat ajánljuk neked:

  • kistáv: 500 m úszás - 13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár
  • középtáv: 1500 m úszás - 13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár
  • hosszútáv: 3000 m úszásv13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár

Ugye, hogy nem nagyon van jobb módja egy nap sportos eltöltésének? Megmondtuk. S hogy ne légy egyedül, hozd el barátaidat, családodat is szurkolni - vagy ha irigyelnének téged, hát ne hagyd: hozd el őket is úszni, bringázni, túrázni! Ajándékotok a közösen eltöltött aktív pihenésen túl egy remekbe szabott póló lesz! Gyere, gyertek, várunk! Találkozzunk a parton augusztus 10-én, aztán hadd szóljon a víz, ahogy csapod!

Hogy micsoda? Azt mondod, neked ez a táv kevés? Akkor előtte úszd csak át a Balcsit, aztán gyere hozzánk csak a buli kedvéért... Kukkants ide a 31. Pek-Snack® Balaton-átúszás infóiért, nézd meg, csináld meg azt is, aztán... de ezt már fentebb leírtuk. Nem ismételjük, hiszen nyár van, az ember ilyenkor nem szívesen dolgozik kétszer. Inkább csak a vízbe vágyik.

Tehát a jelszó: 4. Velencei Tóúszás, Gárdony, Sport Beach.

fb share