Perzselő meleg és 2000 szürkemarha várja a sportolókat

Dr. Szabó Csaba a Hortobágyi Nemzeti Park Nonprofit kft. ügyvezetője először találkozik a 10. E.On Délibáb Sportfesztivállal. Dobor Dezső kollégánk készített vele egy miniinterjút - készüljünk lélekben evvel is a hétvégi sportfesztiválra!

- Az elmúlt tíz év során a park korábbi vezetői remek kapcsolatot építettek ki a 13-i rendezvény gazdáival, a Budapest Sportiroda munkatársaival. A sportfesztivál már elmaradhatatlan része az éves programunknak. A futók, kerékpárosok és túrázok sokat segítenek nekünk abban, hogy minél jobban megismertessük a parkot az ország lakosságával. Szeretnénk minél inkább megszerettetni ezt a hegyektől, vizektől mentes, de sok más szépséget felvonultató tájegységet. Azon dolgozunk, hogy minél inkább bekerüljenek a köztudatba az értékeink, a pásztormúzeum, a csárda, a ménes. Ennek érdekében szombaton 12.15-kor, illetve 14.00 órakor kezdődő lovasbemutatón puszta ötöst is láthatnak majd az érdeklődők. Nem hétköznapi attrakcióban lesz részük a nézőknek. Ezzel a bemutatóval már a következő nagy eseményre, a 20. lovasnapokra készülünk (aug. 3-4).

- Nem féltik az állatok nyugalmát a futóktól, kerékpárosoktól, túrázóktól?

- Egy cseppet sem, sőt azt szeretnénk, ha minél többen jönnének. Rendre 12 ezer hektárt kell lekaszálnunk, elég nagy tehát a terület, elfér itt minden lélek. A legnagyobb örömünk az lenne, ha a sportolók száma idén meghaladná a kétezres szürkemarha állományunkét.

fb share