A Fut A Cég egyre népszerűbb!

A futás rendkívül népszerű, ezt nem vitathatjuk. És újabban nem lepődik meg már senki azon sem, hogy céges körökben is egyre trendibbnek mondható a munkahelyi csapatok nagy számú részvétele futóeseményeinken. Akár azért, mert jó a kollektíva, és jó bulinak fogják fel a közös sportot, akár azért, hogy még jobbá tegyék az összhangot a kollégák között. Mi sem bizonyítja a fentieket jobban, mint "Fut a cég extra" sorozatunk az első félévi sikere.

A 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán és a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón összesen 404 cég indított futókat, vagy csapatokat. Ha tovább böngésszük a részvételi számokat a következőket látjuk: a június 15-i váltóverseny két távján célba ért 1483 váltóból 813, tehát a csapatok 55 százaléka céget képviselt. A 6 fős maratonváltó mintha hangyányit népszerűbb lenne céges körökben, hiszen itt a 58 százalékos volt ez az arány, míg a céges félmaratonváltók 52 százalékot tettek ki a 3 fős csapatok között. Közép-Európa legnagyobb váltófutó versenyén összesen 3600 futó érezte úgy, hogy ezen a vasárnapon is büszkén képviseli munkahelyét.

Ez erős üzenet a cégeknek, cégvezetőknek, HR szakembereknek is, hiszen erre az erőre - mármint a sport, az együtt, egy célért végzett sporttevékenység közösségformáló, kohéziós erejére - bizton számíthatnak, sőt építhetnek is.

A "Fut a cég extra" sorozat további állomásairól >>> itt tájékozódhattok.
A "Fut a cég extra" - céges pontverseny két verseny utáni állása >>> itt böngészhető.

fb share