Futónagykövetek, futónagykövetek, és még mindig csak újabb futónagykövetek!

Hadd mutassunk be ismét két futónagykövetet, akit még nem ismertek! Mindkettejük hölgy, ővelük elértük, hogy már hetven településen, és minden megyében van már a BSI-nek futónagykövete, szerveződhetnek a futó társaságok, cserélődhetnek a tapasztalatok, ki lehet tűzni a közös célokat... Indulhat az edzés!

Egy megyeszékhelyen, Nyíregyházán Kubovics Éva lett, aki idejét és energiáját arra fordítja, hogy a magányosan vagy kisebb csoportokban edző helyi futókat egy kis közösségbe kovácsolja, különösen a fiatal futókat szeretné megszólítani. Persze nem most kezdte ezt, már korábban is szívesen szervezett különféle versenyekre közös utazást, és évek óta van egy közösen futó csapat, melynek tagjai tavasztól őszig futnak, ősztől tavaszig pedig erősítő edzéseket végeznek.

A közös edzések tavasztól őszig a sóstói erdőben vannak csütörtök délutánonként 18 órától - 6 és 10 kilométeres távok, kinek-kinek választása szerint.

Sopronban Babos Viktória pedig igazából már el is végezte a munka dandárját, fogta magát, és megszervezte a Fuss Sopron! facebook közösséget, kiment a futók által legtöbbet látogatott helyre, és személyesen invitálta őket a csoportba. "Sopronnak már csak azért is lesz Futóközössége!" - mondta, és igaza lett. Most már 330 embert számlál a Fuss Sopron egyenpólós csapata, lényegében tehát már csak annyi dolog maradt az új futónagykövet számára, hogy a lelkesedést az eddigi színvonalon továbbra is fenntartsa, ehhez pedig tőlünk minden segítséget megkap.

Ha Sopronban velük futnál, keresd őket az Ojtozi sétányon; az időpont pedig mindig közös megbeszélés alapján alakul.

fb share